Güzelliğin sırrı elma

Genç ve güzel kalmak için kozmetik ürünler ile cerrahi operasyonlara gerek yok. Kivi, ıspanak ve elma hem gençleştiriyor hem güzelleştiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2013 Güncelleme 23 Şubat 2013, 03:03
Güzelliğin sırrı elma

İÇİNDEKİLER

Doğru ve düzenli beslenmenin sağlığı, kiloyu hatta psikolojiyi bile olumlu etkilediği çok bilinen bir gerçek. Bu nedenle uzmanlar kozmetik dükkanları ve güzellik merkezlerine gitmeden önce de mutfağa bir bakmayı öneriyor. Çünkü kiiv, ıspanak, elma, tere gibi bir çok sağlıklı gıda sizi kozmetik ürünler kadar güzel tutabiliyor ve gençleşmenizi sağlıyor.

ELMA
Diş beyazlatma işlemi hem zahmetli hem de diş sağlığı için de çok sağlıklı değil. Oysa her gün elma yiyenler kısa süre içerisinde bu işlemi yaptırmış gibi beyaz dişlere sahip oluyor. Elma aynı zamanda cildi güzelleştiriyor ve kırışıklıkları gidermekte büyük görev alıyor.

KiVi
Hollywood'da hiç yaşlanmayan kadınların sırrını öğrenmek istiyorsanız hemen kivi yiyin. C vitamini deposu olan kivi kolajen üretiminizi tetikleyecek ve uzun yıllar sağlıklı, kırışıksız, pürüzsüz bir cilde sahip olacaksınız.

ISPANAK
Göz sağlığı için önemli olan lutein maddesi aynı zamanda gözlerin daha büyük, parlak ve aklarının daha beyaz görünmesini sağlıyor. Ispanak ise tam bir lutein deposu. Her gün çiğ ya da pişmiş tüketilmesi gerek.

TERE
Sabahları balon gibi şişen bir yüze sahipseniz tere ile tanıştığınıza çok sevineceksiniz. Çok güçlü antioksidan olan tere, yüzdeki şişkinliği alıyor, gözenekleri küçültüyor ve cilde parlaklık veriyor.

KETEN TOHUMU
Kuruyan, pul pul dökülen cildin en iyi ilacı omega-3 yağları. Bunları almanın en kolay yolu ise düzenli olarak yenen yemeklere keten tohumu yağı eklemek. Cildi besleyen ve nemlendiren bu yağı her gün bir yemeğinize 1 çorba kaşığı ekleyin.

KABAK ÇEKİRDEĞİ
Her biri ufak birer çinko deposu olan kabak çekirdekleri cildinizdeki siyah nokta ve sivilcelerin en büyük doğal düşmanı. Akne problemi yaşayanların günde bir avuç dolusu kabak çekirdeği yemesi lazım.

YUMURTA
Uzun ve sivri tırnakların modası hiç geçmiyor. Uzun ve sağlıklı birer tırnak sahibi olmak istiyorsanız ise haftada en az üç dört kahvaltıda yumurta yemeyi ihmal etmeyin. Böylece sağlıklı tırnaklar için lazım olan biotini bolca alabilirsiniz.