Yumurta zeka açar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2013 Güncelleme 18 Şubat 2013, 02:14
Yumurta zeka açar

İÇİNDEKİLER

Yumurta sağlıklı yaşam açısından gerekli birçok vitamini önemli oranda içerir. Özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır. İçerdiği kolin maddesi beynin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Ayrıca göze ve kemiklere faydası büyüktür.

Bronşite karşı turp
Acımsı bir tadı olan turpun kökü C vitamini, kükürt ve iyot bakımından zengindir. Karaciğere çok faydalı bir besin olan turp, karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir. Astım ve bronşit gibi hastalıklara karşı iyi gelir. Öksürüğü keser.

Börülce şekeri düşürür
C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebze olan börülce, azot ve nişasta da içerir. Göğüs ve akciğere faydalıdır. Cinsel arzuyu arttırır. Yanıklara sürülürse faydası görülür. Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Hünnap tansiyon ilacı
Hünnap bol miktarda pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. Bu sayede kanı temizler, şeker hastalığına karşı faydalıdır. Tansiyonu düşürür. Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. Hünnap suyu ise kalp damar hastalıklarına iyi gelir.

Çatlaklara ceviz yaprağı
Cevizin yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizliyor, kansızlığı gideriyor. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edici olarak kullanılıyor. El ve ayak sertleşmeleri ile deri çatlaklarına faydalı geliyor.

Aynısefa böbrek dostu
Aynısefa bitkisi zengin vitamin ve mineral içerir. İdrar söktürür. Bu özelliği ile böbreklere iyi gelir. Kişiyi terleterek zararlı maddelerin atılımını sağlar. Aybaşı kanını söktürür ve aybaşı kanamalarının normal olmasını sağlar. İştah arttırır.

Kan kanserine bezelye
Bezelye A, C ve B grubu vitaminlerini barındıran besleyici bir sebzedir. Kansızlığa iyi gelir. Kan kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar. Özellikle taze bezelye bağırsakları çalıştırarak kabızlığı giderir.

Astımın çaresi mersin
Mersin ağacının yapraklarından elde edilen mersin yağı iştah açar ve ishali kesmeye yardımcı olur. Mikrop öldürücü ve yaraların iyileşmesini hızlandırıcı etkilere sahiptir. Astım, bronşit, sinüzit ve öksürük gibi solunum yolu hastalıklarında faydalıdır.

Ağrı kesici lavanta
Lavanta yatıştırıcı ve uyarıcıdır. Karın şişliği ve migren ağrılarında faydalıdır. Romatizma şikâyetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir. Ateşli hastalara iyi gelir. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur.