Hamileler hurma yesin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2013 Güncelleme 13 Şubat 2013, 00:00
Hamileler hurma yesin

İÇİNDEKİLER

Besleyici bir meyve olan hurma vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok vitamin ve minerali içinde barındırması ile özellikle çocuklar, hastalar ve hamileler için oldukça faydalıdır. Yeni doğum yapmış olanların kendilerini toparlamasına çok yardımcı olur. Ayrıca anne sütünü arttırır.

Greyfurt stresi alır
Greyfurt hazmı kolaylaştırır. Mikrop öldürücü ve kabızlık gidericidir. Karaciğerin çalışmasına yardımcı olarak kanı temizler, vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Uyarıcı bir meyve olan greyfurt bedensel ve zihinsel yorgunluğu gidermeye faydalıdır. Stresi azaltır.

Cilt bakım kremi kiraz
Kirazın meyvesinin dışında çiçekleri, sapları ve yaprakları da kullanılır. Sapları kurutulduktan sonra kaynatılıp çay yapılırsa idrar söktürür. Kiraz çiçeği kaynatılıp suyu içilirse nezleye ve öksürüğe iyi gelir. Kiraz suyu derideki kırışıklıkları gidermekte etkilidir. Pembe kiraz ezilerek yıpranmış ciltlere maske yapılabilir.

Cesaret için çemen otu
Çemen otunun içerisinde sabit ve uçucu yağ, kolin, saponin, diosgenin, müsilaj ve alkaloitler bulunur. Uzmanlar öksürüğe karşı ve balgam söktürücü olarak çemen otunu tavsiye ederken, çemen otu aynı zamanda asosyal kişilerin cesaretini artırmak için de kullanılıyor.

Egzamaya kuzu kulağı
Türkiye'de bolca yetişen kuzu kulağı bol miktarda C vitamini ile tanen, reçine, şekerler ve nişasta içerir. Yapılan araştırmalara göre sofralardan eksik edilmemesi tavsiye edilen bu ot, egzama, sedef ve sivilce gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. C vitamini sayesinde soğuk algınlığına karşı da koruyucudur.

Karanfil kalbi güçlendirir
Karanfil ağacının çiçeği genelde ağız kokusu gidermekte kullanılır. Ama yapılan son araştırmalar karanfilin antiseptik özelliği olduğunu ve mikropları öldürdüğünü gösteriyor. Karanfil aynı zamanda kalbi ve hafızayı kuvvetlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Soğuk algınlığına tarçın
Tarçın tarihin bilinen en etkili şifalı bitkileri arasında yer alıyor. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. Kan şekerini dengeleyen tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır. En önemlisi de mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.

Gastritin ilacı yer fıstığı
Uzmanlar yer fıstığının işlenmemiş ve kabuğuyla satılanlarını tavsiye ediyor. Yer fıstığı kasların ve kemiklerin güçlenmesinde etkin bir rol oynarken zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Gastrit, mide yanması ve ekşimesi şikayetlerini de azaltır.

Kabak tansiyon düşürür
Özellikle B1 ve C vitaminleri ile potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengin olan kabak basur ve prostat şikâyetlerini azaltır. Yüksek tansiyonu düşürür. Sinirleri yatıştırır. En önemlisi de böbreği koruyan en etkili besinlerden biridir.