Selülitler için ıtır çiçeği

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2013 Güncelleme 12 Şubat 2013, 00:00
Selülitler için ıtır çiçeği

İÇİNDEKİLER

Itır çiçeği losyon olarak kullanıldığında akne dermatit, egzama, yanıklarla, siyah noktaların giderilmesine iyi gelir. Gebelik sonrası depresyon ve selülitte kullanım alanı vardır. Hemoroit ve kılcal damar rahatsızlıklarında da kullanılır.

SAFRA İLACI HİNDİBA
Hindiba şeker hastaları için bazı rahatlıklar sağlayabilir. Safra kesesi taşlarının oluşumunu ve irileşmesini önler. Oluşmuş olan taşları eritemez, ama ağrıları ve öteki rahatsızlıkları azaltabilir. Safra azlığı ve mide şişkinliklerinde çok başarılıdır.

PELİN OTU ATEŞİ DÜŞÜRÜR
Pelin otu, içerdiği acı maddeler nedeniyle bedeni uyarıcı etkiler gösterir. Sindirim salgılarının nitelik ve nicelik yönünden yetersiz kaldığı durumlarda kullanılır. Yüksek ateş ve enfeksiyon durumlarında güçlü bir iyileştiricidir. Bedeni güçlendirici tonik etkisi vardır.

ZEYTİN DİŞLERE BAKIYOR
Zeytinin yaprakları kaynatılarak elde edilen zeytin yaprağı çayı ile gargara yapılırsa diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerini kuvvetlendirir. Zeytinyağı yemeklerden önce içilirse mide ülserine karşı korur. Lifli gıdalarla birlikte tüketilirse basur şikâyetlerini azaltır.

İLTİHAPLARA PAPATYA
Papatya çiçeği, ishalde, deri döküntülerinde, balgamlanmalarda, gaz sıkışmasında ve mide rahatsızlıklarında faydalıdır. Papatya, terletici, sakinleştirici ve kramp çözücü etkilere sahip olmasının yanı sıra, iltihap kurutucu olarak da iltihaplı yaralar da kullanılır.

GÖZLERE KAYNANADİLİ
C vitamini açısından çok zengin olan 'kaynanadili' meyvesi gerginliği azaltır. Meyvesinin gözlerin görüş yetisini kuvvetlendirme ve yüksek tansiyonu önleme gibi özellikleri vardır. Antioksidan etkisinin yanı sıra güçlü bir vitamin ve mineral kaynağıdır.

DAMAR DOSTU KETEN TOHUMU
Kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 yağ asitlerini bolca içeren keten tohumu mikrop öldürücüdür. Öksürüğü keser. Akciğer hastalıkları, bronşit ve soğuk algınlığına iyi gelir. Unutkanlığı önler. Tansiyon ve kolesterolü düşürür.

GUT HASTALIĞINA HAVLICAN
Havlıcan iştah açar, göğsü yumuşatır. Romatizma ve gut hastalığının şikayetlerini hafifletir. Vücudun güçlenmesini sağlar. Mide, bağırsak gazlarını önler. Hava yutmayı önler. Baş ağrısı ve baş dönmelerini dindirir.

KELLİK İLACI SİNAMEKİ
Sinameki, soğuk ya da sıcaktan dolayı çatlamış ciltlere iyi gelir, kasları, adaleleri açar. Saçların çıkmasını sağlar, gürleştirir. Bit oluşumunu önler. Bu bitki, bağırsak tembelliğine sebep olabilir. Spastik kabızlığında kullanımı iyi olmaz.