TAZE KALSINLAR... Yemek kokularından kurtulmak için, bir cezveye bir cay fincanı su ve bir çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın. Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz. Pastaların üstüne koyduğunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmaması için, meyveleri limonlu suya batırıp kullanın. Kek yaparken karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamur yapışmasını istemiyorsanız, kaşığı kullanmadan önce süte batırın. Soğanı akan bir musluğun yanında doğrarsanız, gözleriniz daha az yanar.
SUYUNU ATMAYIN Sarımsağın kabuklarını daha kolay ayıklamak için bıçağın sırtı ile hafifçe ezin. Yoğurdun suyu birkaç gün içinde kendiliğinden ayrılır. İçindeki vitaminler suyuna geçtiğinden, yerken yoğurdu mutlaka suyuyla karıstırmalısınız. Patatesleri kızartmadan önce süt dolu bir kabın içinde biraz bekletin, kuruladıktan sonra tavaya atın. Daha az yağ çekerler. Sebze pişirirken yemeğe sıcak su ekleyin. Yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
RENGİNİ KORUSUN Sebzeler haşlanarak kullanılacaksa, haşlama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasını sağlayacaktır. Soğan kavururken pişirmeye başlamadan önce biraz un serperseniz kararmasını önlemiş olursunuz. Patatesin pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
TUZUNU SONRA KOYUN Karnabahar haşlarken içine iki dilim ekmek atarsanız, o dayanılmaz kokusundan kurtulursunuz. Bütün sebzelere biraz karbonat ekleyerek pişme süresini azaltabilirsiniz. Tuzunu asla pişirirken koymayın, sertleştirir. Tuzu, en son anda ilave edin. Havuç daima kaynar suya atılır. Piştikten sonra hemen soğuk suya tutun, böylece rengini tam anlamıyla muhafaza eder.