Omega-3 kaynağı

Cildi bakım yaparken kurutmayan ceviz yağı, aynı zamanda Omega-3 deposu! Bu yağ ile sağlıklı bronzlaşabilirsiniz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2011 Güncelleme 31 Temmuz 2011, 00:00
Omega-3 kaynağı

İÇİNDEKİLER

Ceviz yağı, besin değeri olarak da çok kıymetli, kozmetik olarak da... En çarpıcı özelliği önemli miktarda omega-3 içermesi. Omega-3, ciltten emilimi çok iyi bir yağ asidi ve cilde sayısız faydası var, özetlemeye çalışacağım...

CİLDİ KURUTMUYOR
Ceviz yağı, aslında bilimsel verilerle de desteklenmiş bir halk ilacı. Kozmetik tarihindeki yeri de oldukça eski, 17. yüzyılda, ciltteki kırışıklıklar için hazırlanmış formüllerde yer aldığı görülüyor. Şimdi de dünya kozmetiğinde, güneş öncesi ürünlerde, anti-aging ve sıkılaştırıcı formüllerde yer alıyor. Ceviz yağının en önemli avantajlarından biri cildi bakım yaparken kurutmaması. Güneş yanığı oluşmuş veya egzema-sedef gibi problemli ciltler için bile oldukça ideal. İçerdiği ideal vitamin, mineral ve yağ kombinasyonu ile cilt onarılmasına yardımcı oluyor. Ceviz yağının pratikte oldukça avantajlı bir özelliği ise ciltte yapışkan bir his oluşturmaması ve diğer yağlara göre nispeten daha çabuk kuruması. Tatilin sonlarına yaklaşıyor ve hala istediğiniz kadar bronzlaşmadığınızı düşünüyorsanız, işte size daha az sürede daha fazla bronzlaşmanızı sağlayacak ve aynı zamanda cildinizi, güneşin yıpratıcı etkilerine karşı koruyacak muhteşem bir güneş öncesi yağ formülü:

SAĞLIKLI BRONZLUK
Malzemeler: 100 cc susam yağı, 50 cc avokado yağı, 10 gr kakao yağı, 10 ml ceviz yağı Ceviz yağının içerisine, katı kıvamlı kakao yağını ekleyin ve ben-mari usulü eritin, yani karışım yağınızı dayanıklı bir cam kaba koyun. Sonra da cam kabı kaynar su dolu bir kap içerisinde eriyene kadar bekletin. Daha sonra diğer yağları karıştırın. İşte güneş öncesi yağınız hazır. Tüm yaz boyunca kullanabilirsiniz, ağzı sıkı kapalı ise birkaç ay rahatlıkla dayanır. Güneşe çıkmadan en az 30 dakika önce tüm cildinize yedirin, cilt bu yağı iyice emsin. Doğaya güvenin, güneşli günlerde de doğayla ve güzellikle kalın.