AIDS'li babanın bebeği oldu

Kan vermek için hastaneye gitti. Bu sırada AIDS olduğunu öğrendi. Baba olma hayali kuran adam, sperm yıkama yöntemini denedi. Çiftin şimdi 2 yaşında bir oğlu var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2010 Güncelleme 10 Eylül 2010, 00:00
AIDS’li babanın bebeği oldu

İÇİNDEKİLER

AIDS'li insanların ölüme mahkum oldukları inancı tıp dünyasının ilerlemesiyle yerle bir oldu. Bunun en güzel örneği de Gaziantep'ten geldi. K.A., evlendikten bir yıl sonra kan bağışı yaptı. Bu sırada yapılan testlerde "HIV Pozitif'' (AIDS) olduğunu öğrendi. Tüm dünyası başına yıkılan genç adam, durumunu kimseye söyleyemedi. Ancak daha sonra eşinin kendisinden uzaklaştığını sezinlediğini dile getiren K.A., şunları anlattı: "Çok zor anlardı bizim için.
Eşimin test sonuçları negatif çıkınca, ayrılmayı teklif ettim. Bana sonuna kadar benimle beraber olacağını söyledi. Korunarak evliliğimize devam edebileceğimizi öğrendik'' dedi.

SPERMLERİ TEMİZLENDİ
K.A, her çift gibi eşiyle çocuk sahibi olmak istediklerini, bunu doktoruyla paylaştığını, doktorunun ise "Oğlum artık bu çocuk işini unut. Senin çocuğunun olması mümkün değil'' dediğini, bu sözlerin çok ağırına gittiğini vurguladı. Daha sonra bir doktor aracılığıyla Pozitif Yaşam Derneği ile irtibata geçtiğini anlatan K.A., sözlerini şöyle tamamladı: "Avrupa'da sperm yıkama yöntemiyle HIV pozitif erkeğin çocuk sahibi olabileceğini öğrendim. Konuyu eşime açıkladım, sevinçten uçmaya başladık.

Yıkama yöntemiyle spermlerim arındırıldı ve aşılama yöntemiyle eşim hamile kaldı. O an sevinç çığlıklarıyla birbirimize sarılarak ağlamaya başladık. Adeta evimiz bayram yerine dönmüştü. Şu anda 2 yaşında bir oğlumuz var ve artık her şeyimiz o. ''

13 HIV POZİTİFLİNİN ÇOCUKLARI DOĞDU
Pozitif Yaşam Derneği İletişim Sorumlusu Çiğdem Şimşek de, yıllardır etkili yöntemler sayesinde HIV/AIDS ile yaşayan kişilerin sağlıklı bebek sahibi olabildiğini söyledi. Etkili önlemler ile HIV'in bebeğe geçiş riskinin 'yüzde 0,5'in altına kadar düşürülebildiğini ifade eden Şimşek, "Doğru zamanda doğru tedavi ile HIV pozitifler uzun yıllar kaliteli bir yaşam sürebiliyor. Anne ve babası HIV ile yaşayan 13 bebeğin sağlıklı ve HIV negatif olarak dünyaya gelmesine tanıklık ettik" diye konuştu.