Satılık gelinler

Eşinin işkencelerine maruz kaldığını ileri süren Suriyeli Bediaa'nın dramı, korkunç bir gerçeği ortaya çıkarttı. Komşudaki birçok küçük kızın, 5 ila 35 bin lira karşılığında 'gelin' olarak satıldığı öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2010 Güncelleme 17 Mart 2010, 13:45
Satılık gelinler

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'da 18 ayrı sabıkası bulunan 35 yaşındaki Abdülkerim Tapan'ın, 32 bin TL başlık parasıyla aldığı 12 yaşındaki Suriyeli Bediaa Amori'nin, 20 gün sonra işkenceye ve tecavüze uğradığını öne sürerek geri dönmesi, bölgedeki acı bir gerçeği ortaya çıkardı.

Şanlıurfa'da, Bediaa gibi 5 bin liradan başlayıp 35 bin liraya kadar çıkan başlık parasıyla satılan yüzlerce Suriyeli gelin var. Ülkelerinde küçük yaştaki kızların evlenmesine izin verilen Suriyeli aileler, damadın yaşına ya da evli olup olmadığına değil, alacakları başlık parasına bakarak kızlarını veriyor. Parası olan birçok kişi, imam nikahıyla 2'nci, hatta 3'üncü eş olarak Suriyeli gelin alıyor. Abdülkerim Tapan'ın annesi Hatice Tapan ise 12 yaşındaki Bediaa için 32 bin TL başlık parası verdiklerini, gelininin giderken taktıkları altınları da götürdüğünü öne sürerek, "Önce bize sattılar, şimdi de başkasına satacaklar" dedi.

Kandırıldıklarını öne süren Hatice Tapan, "Bedia'nın yaşı 12 değil 19'du. Verdiğimiz başlık parası, altınlar ve düğünde yaptığımız masraflar boşa gitti. Dövdüğümüz iddiaları da yalan, zaten O da bizim kızımız olmuştu, kızımızı niye dövelim" iddiasında bulundu.

KAMER Şanlıurfa Başkanı Rahime Pehlivan da "Devletin bu duruma çözüm bulması gerek" dedi.

DÜNYANIN EN DEĞERLİ MARKALARI!

HAFTADA 2 MAĞAZA AÇACAK

160 BİN ANNEYE EMEKLİLİK FIRSATI

EŞYALARIM TÜRK MALI