10’suz sistem 4-4-2

Lens ve Moussa Sow’u bitiren Fenerbahçe’de 10 numara transferi başka bahara kaldı. Fenerbahçe, Advocaat'ın işaret ettiği 4-4-2 sistemine geçiyor. Hollandalı hocanın aklında, kanatlarda Volkan ve Lens, forvette ise RVP ve Moussa Sow ikilisi var...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2016 Güncelleme 01 Eylül 2016, 01:58
10’suz sistem 4-4-2

İÇİNDEKİLER

Transfer sezonunun kapanmasıyla birlikte Fenerbahçe'nin yeni sistemi de ortaya çıkmış oldu. Sarı- Lacivertli ekibin Hollandalı teknik direktörü Dick Advocaat "4-3-3 ya da 4-4-2 sisteminden birini tercih edeceğiz" demişti. Fenerbahçe'nin başında çıktığı 4 maçta 4-3-3 sistemini uygulayan Advocaat, Moussa Sow ve Lens'in kadroya dahil edilmesi ancak 10 numara transferinin yapılamaması nedeniyle sistemde değişikliğe gidecek. 10 numaraya ihtiyaç duymayan 4-4-2 sistemini oturmak için çaba sarfedecek olan Advocaat'ın takımında forvet ve kanat bölgelerinde çok büyük bir rekabet yaşanacak. Forvet hattında yer alacak olan ikili için Sow, Van Persie, Fernandao, Emenike dörtlüsünden ikisi tercih edilecek. Kanatlar için ise Lens, Sow, Alper, Volkan Şen, Stoch ve Aatıf rekabet edecek. Advocaat'ın ilk planı, kanatlarda Volkan ve Lens, forvette ise Sow ve Van Persie.

FORVETLER PRES KANATLAR SAVUNMA YAPMAK ZORUNDA
Orta sahanın göbeğindeki ikili için ise Mehmet Topal ile Ozan Tufan en büyük iki aray gibi görünüyor. Salih Uçan'ın forma şansı ise oldukça azaldı. Futbol otoriteleri Fenerbahçe'nin 4-4-2 sistemine geçerken zaman zaman bocalayabileceğini ancak adaptasyon sürecinin 3-5-2'den daha kolay olacağını dile getiriyorlar. Sistemin başarı için ise öndeki ikilinin yapacağı pres ile orta alannını kanatlarında oynayacak futbolcuların savunmaya yapacağı katkı kritik bir önem taşıyor.