İşte Türk'ün gücü

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası'ndaki 3. maçında Almanya'yı yenerek 2. galibiyetini elde etti. Ay-Yıldızlılar'da Cedi Osman attığı 17 sayıyla galibiyeti getiren isim oldu. Bugünkü rakip Sırbistan

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
İşte Türk'ün gücü
2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu'ndaki 3. maçında Türkiye ev sahibi Almanya ile karşı karşıya geldi. Almanya'nın başkenti Berlin'deki Mercedes-Benz Arena'da oynanan zorlu mücadelede 12 Dev Adam güçlü rakibini 80-75 mağlup ederek 3. maçında 2. galibiyetini elde etti. Türkiye, karşılaşmaya Bobby Dixon ve Cedi Osman'ın basketleriyle başladı ve ilk 3 dakikada 9-0'lık seri yakaladı. Milliler, 5. dakikada 12 sayı fark yakaladı: 16-4. Boyalı alanda Semih Erden'in de katkısıyla farkın bir ara 21 sayıya (29-8) çıktığı ilk çeyreği Türkiye 31-11 önde geçti. İkinci çeyreğe iki takım da tutuk başladı ve 2.5 dakika skor tabelası değişmedi. Milli takım, buna Sinan Güler, Semih Erden ve Melih Mahmutoğlu ile karşılık vererek devrenin bitimine 2 dakika kala skoru 37-20'ye getirdi ve ilk yarıyı 17 sayı farkla, 41-24 önde tamamladı. Üçüncü bölümde 12-5'lik seriyi yakalayan Almanya, 25. dakika içinde farkı az da olsa eritmeyi bildi ve skoru 46-36'ya getirdi.

MİLLİLERİMİZ 3. ÇEYREKTE FARKI 19 SAYIYA KADAR ÇIKARDI
Tekrar özüne dönen Türkiye, çeyreğin bitimine 1 dakika kala Semih Erden, Cedi Osman ve Melih Mahmutoğlu'nun basketleriyle 13-4'lük seriyle skoru 59-40 yaptı. Dengede geçen bu çeyrekte, Lo ve Ersan İlyasova'nın karşılıklı attıkları sayılarla Türkiye, son bölüme 60-43 üstün girdi. Dördüncü periyotta Almanya'nın farkı eritme çabalarına son bölümde Cedi Osman, Semih Erden Sinan Güler'in basketleriyle karşılık veren A Milli Takım, karşılaşmadan 80-75 galip ayrıldı. 12 Dev Adam bugün Sırbistan ile mücadele edecek.



Günün Manşetleri

Tüm Manşetler