Üzgünüm gururluyum ama kırgın değilim

F.Bahçe'ye kendimi çok ait hissettim. Çok güzel günler de çok zor günler de yaşadım. Ayrılış biçiminde de büyütülecek çok bir şe yok. Fenerbahçe bana maddi manevi ne verdiyse karşılığını verdim... Ben Fenerbahçeli Emre'yim. Galatasaray'da oynarken o kupaları kaldırırken de Fenerbahçeli'ydim...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2015 Güncelleme 02 Ağustos 2015, 01:14
Üzgünüm gururluyum ama kırgın değilim

İÇİNDEKİLER

FENERBAHÇE'nin şampiyonluğu kaçırmasının ardından yapılan operasyonda Sarı-Lacivertli takımla yolları ayrılan Emre Belözoğlu sessizliğini TAKVİM'e bozdu... Fenerbahçe'den gönderildiği için üzgün olduğunu söyleyen Emre Belözoğlu, "Fenerbahçe'ye kendimi çok ait hissettim.
Çok güzel günler de, çok zor günler de yaşadım. Bu nedenle benim ayrılış biçiminde büyütülecek birşeyler olduğunu düşünenler yanlış düşünüyor. Bana bir açıklama yapmak zorunda da değiller" diye konuştu.
İşte Emre Belözoğlu'nun sözleri... Benim Fenerbahçe'ye gerçekten çok büyük saygım ve sevgim var. Bu camiaya zarar verecek hiçbir davranışta bulunmak istemem.
Nasıl olduğundan ziyade ayrıldığıma üzüldüm. Bu takımın kaptanıydım. Kucağımda çocuğumla oynarken sportif direktörün açıklamasını duydum. Bu kararı beklemiyordum. Menajerim başkanla görüşmüştü, onlar bir görüşme mutabıktı ben de onu bekliyordum. Ne ben ne menajerim Fenerbahçe ile ne sene ne rakam görüştük.
Başkanım menajerimi arayıp "Diğer ayrılan oyuncularla ilgili açıklamalar yaptık, Emre'yi ayrı tutuyoruz" onunla görüşeceğiz diye söylediğini biliyorum. Bunun üzerine Fenerbahçe kaptanı olarak başka bir kulüple görüşemezdim. Benle direkt görüşmedi. Fenerbahçe'nin almış aldığı karara saygı duyarım. Fenerbahçe bana maddi manevi ne verdiyse karşılığını verdim.
Huzur içinde ayrılıyorum Fenerbahçe'den.
Fenerbahçe'den ayrılığımda sebepler önemli değil. Hocanın istemediğini duydum, başka şeyler duydum. Ama Fenerbahçe'den ayrıldığım için genel olarak üzgün olduğumu söylemek isterim. Bir karar alınmış bunun mutlaka bir sebebi vardır. Fenerbahçe gibi büyük kulüpler bir karar alıyorsa mutlaka bir sebebi vardır. Bana bunun sebebini açıklamak zorunda da değiller. Önemli olan camialardır bizler gelip geçiciyiz. Önemli olan ne kadar iyi hizmet ettiğimizdir. Ben de en iyi şekilde hizmet ettiğimi düşünüyorum. Fenerbahçeli Emre ola- rak hissediyorum kendimi. Fenerbahçe sevgisinin bende ayrı bir yeri var. Fenerbahçe ile başladı futbola karşı sevgim. Fenerbahçe'de kaptanlık yapmak formasını giymek başka güzel bir duygu ama G.Saray'ın bana kattıklarını elinin tersiyle itmiş gibi bir algı olmasını istemem. Ah de vefayı da iyi bilirim. G.Saray'da oynadım elimden geldiğince başarısı için mücadele ettim.

NANİ, VANS PERSİE ÇOK İYİ AMA FENER BAŞKA BİR YER
Nani'yi, Van Persie 'yi tanıyorum ama Fenerbahçe'yi daha iyi tanıyorum. İkisi de çok önemli yıldızlar... Fenerbahçe kolay bir camia değil. Fenerbahçe'de bazen iyi oynamak yetmez, bazen şampiyonluk da yetmez. Fenerbahçe başka bir yer. Çok ciddi transferler yapıldı, yeni bir takım kuruldu. Yeni takıma Fenerbahçe'ye seven herkesin sabretmesi gerekir.

AZİZ YILDIRIM İYİ BİR İNSANDIR AMA ZORDUR
* Aziz Yıldırım iyi bir insandır, ama aynı zamanda zor bir insandır.
Futbolcularını sever ve korur. Camiaya hizmet etmiş herkesi korur.

* Çok fedakarlık yapıyordum.
Normalde 3-4 haftada dönmem gereken maçlarda 2 haftada dönüyordum ihtiyaç olduğu için. Kendimi saklayıp oynamayı tercih etseydim sakatlık süreleri kısaya inebilirdi.

* Eski futbolcu abilerimiz var otobüsün arkasında devamlı gazetecilere sallardı şimdi bakıyorum bize sallıyorlar. Birçok arkadaşım benim sırtımdan para kazanıyordu diyordu gazetecilere şimdi o mesleği icra ediyorlar.

* İtalya'da sokaklarda hala çok teveccüh gösteriyorlar. Fatih hoca kadar olmasa da (gülerek) Hala havamız var.

YİNE 3 TEMMUZ OLSA YİNE AYNI ŞEYİ YAPARIM
3 Temmuz'da çok zorlu bir süreç yaşadık. Bu süreci bir daha yaşasam yine o dönem ne yaptıysam aynısını yapardım. O bayrağı elinde tutan 2-3 adamdan biri bendim. Bir daha yaşasak bir daha tutardım. Ekmek yediğim yere hiçbir zaman onu layık görmezdim.

FENER'İ ÇOK BEĞENDİM
Shakhtar
maçınının ikinci yarısını internetten seyrettim. Gayet yeni bir takım olmasına rağmen beğendim. Tur için en az rakibi kadar şansı var Fenerbahçe'nin.