Alnı öpülecek adam!

Siyah-Beyazlılar, Kasımpaşa'ya karşı 28'de Demba Ba'nın penaltı golüyle öne fırladı. 45'te bir kez daha sahneye çıkan 'Usta golcü' Kartal'ı zirveye doğru kanatlandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2014 Güncelleme 24 Kasım 2014, 01:54
Alnı öpülecek adam!

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş şampiyonluk yarışında altın değerinde 3 puan aldı. Siyah-Beyazlılar, Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maçta Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti. 1. dakikada Kasımpaşa atağında penaltı noktası gerisinde topla buluşan Adem Büyük'ün vuruşu auta gitti. 5. dakikada ise bu kez Beşiktaş mutlak bir golden yararlanamadı. Jose Sosa bekletmeden topu ceza sahası içine doğru havalandırdı. Topu çok iyi takip eden Demba Ba altıpas içinde kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Andreas Isaksson üzerine gelen topu çok iyi bir refleksle çıkarmayı başardı. 22. dakikada ise Kasımpaşa için şanssız bir andı. Tunay Torun, bekletmeden sağ ayağıyla şutunu çekti. Ancak kaleci Cenk Gönen'i geçen topu çizgi üzerinde Necip Uysal kafayla çıkarmayı başardı. 28'de ise Beşiktaş penaltı kazandı. Kornerden gelen topa iyi yükselen Ersan Gülüm, Kasımpaşalı Mert tarafından çekildi ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Demba Ba takımını öne geçirdi. 38'de ise Kasımpaşalı Castro'nun ceza sahası içinde çaprazdan yaptığı sert şutu Beşiktaş kalecisi Cenk Gönen mükemmel bir refklesle çıkardı.

BABBEL'iN MÜTHiŞ ŞUTU DiREKTE PATLADI

İlk yarının son dakikasında ise Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içinde Necip Uysal topu kafayla Kasımpaşa kalesine doğru gönderdi. Havalanan topu iyi takip eden Demba Ba skoru 2-0 yaptı. 76. dakikada Kasımpaşa gole çok yaklaştı. Ryan Babbel'in uzak mesafeden kullandığı frikik yan direkten oyun alanına döndü. Bu pozisyondan iki dakika sonra taçtan gelen topla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Demba Ba son çizgiye indikten sonra şutunu çekti. Top yan ağlarda kaldı. 85'te maçın adamı Demba Ba, Sosa'dan aldığı topa sert vurdu ancak meşin yuvarlak auta çıktı.