Parayla değil yürekle

Beşiktaş'ın kadro değeri, son üç yılda transfere harcadığı para ve oyuncularına ödediği maaşlar hem F.Bahçe hem de G.Saray'ın çok gerisinde... Fakat buna rağmen sergilediği futbolla işin sırrının 'ruh' olduğunu gösteriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2014 Güncelleme 25 Ekim 2014, 01:01
Parayla değil yürekle

İÇİNDEKİLER

Avrupa Ligi'nde Partizan'ı deplasmanda 4-0 yenerek çok flaş bir galibiyet alan Beşiktaş bu sezon ayakta alkışlanacak bir performansa imza atıyor. Arsenal ve Tottenham'a karşı müthiş bir futbol sergileyen, hem lig hem de Avrupa Ligi'nde zirvede bulunan Siyah-Beyazlılar, ezeli rakiplerinden çok daha kısıtlı imkanlara rakip olmasına rağmen herkese adeta ders veriyor.

BJK: 30.9, GS: 84.9 MİLYON!
Büyük bir stat problemi yaşayan Beşiktaş ekonomik anlamda da hem Fenerbahçe hem Galatasaray'ın çok gerisinde. Siyah- Beyazlılar'ın kadro değeri 97 milyon Euro... Fenerbahçe'nin değeri 132 milyon, Galatasaray'ın ise 168 milyon Euro... Beşiktaş son 3 yılda transfere 30.9 milyon Euro harcarken, Fenerbahçe'nin kasasından 64.1 milyon, Galatasara'ın kasasından ise 84.9 milyon Euro çıktı.

STAT YOK, GELİRLERİ DÜŞÜK
Beşiktaş kadrosunda bulunan futbolculara yılda ortalama 29 milyon Euro ödüyor. Fenerbahçe'de bu rakam 49 milyon, Galatasaray'da ise tam 50 milyon Euro. Siyah-Beyazlılar'ın stadı olmadığı için gelirler de ezeli rakiplerinin çok gerisinde.

OLUMSUZ TABLOYA RAĞMEN
Fakat Beşiktaş oluşan bu tabloya rağmen hem ezeli rakiplerine hem de tüm Türkiye'ye futbolun nasıl oynanması gerektiğini gösteriyor. Hem de çok daha kısıtlı imkanlar ve zorlu şartlara rağmen.

Onur ÖZKAN