Bu Gekas Süper Lig'e bedel!

Fenerbahçe'ye attığı 2 golle ligdeki gol sayısını 6'ya çıkartan Gekas, Süper Lig'de mücadele eden takımlardan G.Birliği ve Kasımpaşa hariç tümünden fazla gol sayısına sahip oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2014 Güncelleme 29 Eylül 2014, 00:45
Bu Gekas Süper Lig’e bedel!

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de Gekas fırtınası esiyor. Dün gece Fenerbahçe'yi yıkan 2 golü filelere gönderen Yunan golcü ligdeki toplam gol sayısını 6'ya yükseltirken müthiş bir istatistiğin sahibi oldu. Gekas, Süper Lig'de yer alan 18 takım içinde Gençlerbirliği ve Kasımpaşa hariç tüm takımlardan fazla gole imza atmış oldu. 2014/15 sezonuna müthiş bir giriş yapan Gekas müthiş istatistiklerinin yanında takımına hem puan hem de para kazandırıyor. Yeni sezonda attığı 7 başarılı şutun 6'sında golü bulan Gekas, Manisa ekibine Türkiye Futbol Fedarasyonu primlerinden tam tamına 2 milyon TL kazandırdı. Bir maçı yenilgiden galibiyete taşıyan Yunan golcü, iki maçı da beraberlikten galibiyete taşıdı. 2012-2013 sezonunda da Akhisar forması giyen Gekas, o sezonda da yarım sezon forma giyip, 7 maçta takımına puan getirtmiş ve 3.5 milyon TL prim kazandırmıştı. Gekas'a bu tarihe kadar yaklaşık 1.5 milyon TL ödeme yapan Akhisar, bunun karşılığını 5.5 milyon TL ve puan olarak aldı.

GEKAS, TOPLAM 39 GOLLE SOW'U GERİDE BIRAKTI
Oynadığı futbol ile alkış toplayan ve gol krallığı listesinde ilk sıraya 6 gol ile oturan Gekas, Fenerbahçe'li yıldız Moussa Sow'a da tüm sezonlardaki performansıyla yetişti. 10 milyon Euro bonservis ile alınan Moussa Sow, Ocak 2012'den bu tarafa 38 gol atabilirken, Theofanis Gekas, Fenerbahçe'ye attığı iki gol ile gol sayısını 37'den 39'a çıkardı ve Sow'u geride bıraktı.

GEKAS: GOL KRALI OLMAK GİBİ BİR HEDEFİM OLMADI
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Theofanis Gekas, "Bu gece burada önemli olan galip gelmekti. Bunu başardığımız için mutluyuz. Daha önce de dediğim gibi gol krallığı yarışında iddiam yok ama atabildiğim kadar gol atmak istiyorum. Akhisar'ı ve taraftarlarını seviyorum. Onları mutlu etmek beni de mutlu ediyor" dedi.

iSMAiL KARTAL: OYUNU KONTROL EDEMEDiK!
Maçın ardından açıklamalarda bulunan İsmail Kartal "Topu yere indirip kontrolde olan bir takım olamadık. Uzun toplarla sonuca gitmeye çalıştık. Söylemediğimiz bir şey bu. Biz her zamanki düzenimizde olamadığımız bir görüntü verdik. Daha sakin, bilinçli olmalıydık" dedi.

Gekas Türk olsun Dünya Kupası'nı bile alırız!
- Akhisar Fenerbahçe maçının kahramanı Gekas için sanal alem adeta çıldırdı. Yunan golcü için atılan tweetler'in birkaçı şu şekilde:
- Gekas= Türk futbolundan sorumlu Yunan tanrısı!
- Ronaldo'da kas, Barcelona'da pas, Fener'i avladı Theofanis Gekas.
- Gekas'a Türk pasaportu çıkartsınlar, Dünya Kupası'nı bile alırız.
- Akhisar'la oynayıp Gekas'tan gol yemek sınavda tüm soruların çalışılan yerden çıkmasına rağmen dersten geçememek.

Taner KARAMAN