Galatasaray zor da olsa kazandı

Galatasaray, TT Arena’da konuk ettiği Sivasspor’u Chedjou ve Burak’ın golleriyle 2-1 yendi. Sarı kırmızılılar, son dakikalarında zorlandığı mücadeleden 3 puanla çıkmayı başardı. Aslan’da Chedjou’nun golünde asisti yapan Burak’ın golünde ise penaltıyı kazandıran Olcan, maçın adamı oldu

Giriş Tarihi 26 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2014, 21:58
Galatasaray zor da olsa kazandı

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın açılış maçında Galatasaray, Sivasspor ile karşılaştı. Sarı kırmızılılar, TT Arena'da konuk ettiği rakibini 2-1 mağlup etti. Aslan'a 3 puanı Chedjou ve Burak Yılmaz'ın golleri getirdi. Sivas'ta Chrisantus attığı tek gol Yiğido'yu mağlubiyetten kurtarmadı.

Son 3 resmi maçını kazanamayan, Ünal Aysal'ın kongre kararı alması ve başkanlığa aday olmayacağını açıklamasıyla bir anda kendisi krizin ortasında bulan Cimbom, Sivas galibiyete kötü gidişe 'dur' dedi.

Sarı kırmızılılar, puanını 7'ye çıkartarak maç fazlasıyla 4. sıraya yükseldi. Sivasspor ise 2 puanla 16. sırada kaldı.

Galatasaray, son maçların aksine Sivasspor karşılaşmasına oldukça istekli başladı. İlk dakikalardan itibaren gol arayan sarı kırmızılılar, 19. dakikada rakip ağları sarstı. Prandelli'nin ligde ilk kez 11'de sahaya sürdüğü Olcan Adın'ın kullandığı kornerde, ceza sahası içinde kafa vuruşuna yapan Chedjou, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Anderlech maçında Burak'a yaptığı asistle 1 puanda önemli bir pay sahibi olan Kamerunlu oyuncu, Sivas maçında da perdeyi açan isim oldu.

TT Arena'da dakikalar 32'yi gösterdiğinde tribünler bir kez daha ayağa kalktı. Aslan'ın 2-0 öne geçiren golde başrolde yine Olcan vardı. Tücrübeli oyuncu, ceza sahasında İbrahim Toraman'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı, hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Burak Yılmaz'ın vuruşunda kaleci Ertuğrul topu kurtarmayı başardı. Dönen topu takip eden Burak, meşin yuvarlağı bol kaleye yollayarak ilk yarının skorunu belirledi.

Galatasaray, ikinci yarıya zorunlu bir değişiklikle başladı, sakatlanan Veysel'in yerine Hakan Balta oyuna dahil oldu. Hakan'ın 70. dakikada kaptırdığı top G.Saray kalesine gol olarak geri döndü. Hakan'ın ceza sahası önünde kaybettiği topu hızlı bir şekilde kullanan Sivas kontratağa çıktı. Aatif, kendisine atılan uzun pası bekletmeden Cicinho'ya aktardı. Cicinho'nun sağdan ceza sahasına yaptığı ortada arka direkte müsait durumda bulunan Chrisantus, farkı 1'e indirdi.

Sivasspor, golün ardından beraberlik için bastırmaya başladı. 72. dakikada Utaka'nın sağdan içeriye çevirdiği top bir anda kaleye yöneldi. Semih Kaya, meşin yuvarlağa çizgi üzerinde müdahale ederek mutlak golü önledi. 79'da ise Cicinho'nun orta şut karışımı vuruşundu Muslera, topu son anda kornere çeldi.

Maçın 'kader anı' olarak sayılabilecek pozisyon ise 87. dakikada yaşandı. Sivasspor, kontratağında ceza sahası önünde rakibinden sıyrılan Utaka, bir anda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Utaka, boş durumda zayıf bir vuruş çıkarınca top Muslera'nın kucağında kaldı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç G.Saray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.