Trabzon'da sessiz gece!

Süper Lig'de 2. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor Avni Aker'de kozlarını paylaştı.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 14 Eylül 2014, 23:00
Trabzon’da sessiz gece!

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonun ilk derbisinde Trabzonspor ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Avni Aker'deki mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi. Son maçlarda yaşanan gerilimden eser görünmeyen mücadelede iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi. Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın bir şutu direkten dönerken, Trabzonspor, Yatabare ile çok net bir pozisyondan yararlanamadı.

YENİ TRANSFERLER SAHADA
Trabzonspor'un Spartak Moskova'dan kadrosuna dahil ettiği Waris ile Guinghamp'tan transfer ettiği Yatabare, bordo-mavili takımın formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Teknik direktör Halilhodzic, sakatlığı bulunan Cardozo'nun yokluğunda forvette iki oyuncuya görev vererek sahaya sürdü.

DIEGO İLK KEZ 11'DE
Sarı lacivertli takımda ise geçen haftaki Kardemir Karabükspor maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Alves, Kadlec'in yerine, sakatlığı bulunan Meireles'in yerine de Diego oynadı. Kardemir Karabükspor maçında ikinci yarı oyuna giren Diego, sarı-lacivertli takım forması altında ilk kez 11'de sahada görev yaptı.

TRABZON ETKİLİ BAŞLADI
Maça etkili başlayan taraf Trabzonspor oldu. Bordo mavilililer, ilk dakikalarda oyunun hakimi olurken, Fenerbahçe ilerleyen dakikalarda dengeyi kurdu. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda her iki takımın kaleyi bulan birer şutu vardı.

WARİS'İN ŞUTU ZAYIF KALDI
Trabzonspor'un devredeki tehlikeli sayılabilecek tek pozisyonu 36. dakikada yaşandı. Fırtına'da ilk yarıdaki oyunuyla dikkat çeken isim olan Constant'ın uzun pasında Waris topla buluştu. Sol kanattan Mehmet Topal'ı geçerek ceza sahasına yönelen Waris'in vuruşunda kaleci Mert topu kontrol etmeyi başardı.

DIEGO ŞANSINI DENEDİ
Fenerbahçe'nin kaleyi bulan ilk şutu geldiğinde ise dakikalar 40'ı gösteriyordu. Kuyt'ın topuk pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Brezilyalı yıldız Diego, bekletmeden vuruşunu yaptı. Kaleci Onur, üzerine gelen topu sektirdi, daha sonra defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

İLK YARI GOL YOK
Sarı lacivertlilerde Caner'in 45. dakikada kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üsten auta gitti. Her iki ekibinde net pozisyonlara giremediği ilk yarı 0-0 sonuçlandı.

MERT SON ANDA
Trabzonspor, ikinci yarıya da iyi başlayan taraf olurken 57. dakikada Yatabare ile gole yaklaştı. Malili golcü, Medjani'nin ceza sahasına gönderdiği uzun pasta topu göğsüyle yumuşattıktan sonra şutunu çekti. Mert, bacak arasından geçen topu ayaklarıyla kontrol etmeyi başardı ve meşin yuvarladığın filelerle buluşmasını önledi.

TOPAL DİREKTEN DÖNDÜ
60. dakikada ise gole yaklaşan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertli ekipte Mehmet Topal, Trabzon defansından seken topu ceza sahası dışında gelişine sert bir vuruşla kaleye yolladı. Mehmet'in şutu kaleci Onur'un bakışları arasında direğe çarparak auta çıktı.

ÖYLE BİR GOL KAÇTI Kİ…
Fırtına, 66. dakikada Yatabare ile öyle net bir pozisyona girdi ki Malili oyuncu zor olanı yaparak topu auta gönderdi. Constant'ın pasında ceza sahasının sağında topla buluşan Sefa, bekletmeden içeriye ortaladı. Altıpas önünde bomboş durumda topla buluşan Yatabare meşin yuvarlağı dışarıya attı.

BAŞLADIĞI GİBİ BİTTİ
Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takım da skoru değiştirecek golü bulamadı. Avni Aker'deki sezonun ilk derbisi Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin 0-0'lık beraberliği ile sonuçlandı.