Otur! Sıfır

İnönü'de Fenerbahçe'yi deviren Kartal lider G.Saray'ın kaybettiği haftada çok büyük fırsat tepti... Tehlike bölgesinden bir an önce uzaklaşmak isteyen Trabzon da beraberliğe "Hiç yoktan iyidir" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2013 Güncelleme 10 Mart 2013, 01:35
Otur! Sıfır

İÇİNDEKİLER

Avni Aker'de gülen yok: 0-0. Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Trabzonspor ile Beşiktaş golsüz berabere kaldı... Lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde bulunan Beşiktaş böylece rakibinin yenilgisiyle doğan fırsatı kullanamadı. Trabzonspor ise düşme hattından uzaklaşamadı... Maçın tamamı çok temposuz ve pozisyon açısından kısır geçti. 19. dakikada Fernandes'in soldan kullandığı serbest vuruşta, altı pas içindeki Holosko'nun ayağına çarpan top çizgi üzerindeki kaleci Onur'da kaldı. 25. dakikada Henrique iki rakibinden sıyrıldı. Sol çaprazdan sert şutunda Cenk gole izin vermedi. 40. dakikada Fernandes'in kullandığı köşe vuruşunda İbrahim Toraman'ın kafa vuruşu az farkla auta gitti ve ilk devre golsüz eşitlikle sona erdi.

ADRIAN ALTI PASTAN DIŞARIYA VURDU
51. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Olcay uzak köşeye vurdu. Ama top Onur'da kaldı. 54. dakikada Oğuzhan müthiş hareketlerle ceza sahasına sokuldu. Son anda Mustafa araya girdi. 64. dakikada Olcan'ın pasında Adrian bomboş pozisyonda inanılmaz bir gol kaçırdı.

NIANG YOKLADI, ONUR GEÇİT VERMEDİ
Hücumda etkili olamayan Trabzonspor, 66. dakikada Olcan'la uzaktan kaleyi yokladı. İyi yer tutan Cenk topu kontrol etti. 77. dakikada Niang mükemmel vurdu. Onur aynı güzellikle kurtardı. Kalan dakikalarda da gol gelmeyince puanlar paylaşıldı.


YILDIZLAR SÖNÜK KALDI
Avni Aker'de güzel futbol ve bol gollü maç bekleyenler büyük hayal kırıklığı yaşadı... Trabzon ve Beşiktaş'ın yıldızları çok etkisiz kalınca futbolseverler hem statta hem de televizyonları başında adeta uyudu. Çıkan skor iki takımı ne sevindirdi ne de üzdü.

NE TRABZONSPOR NE DE BEŞİKTAŞ HÜCUMDA ETKİLİ OLAMADI

AVNİ AKER'İN ŞİFRELERİ
1- Trabzonspor sıralamadaki kritik pozisyonu nedeniyle maça çok gergin ve stresli başladı.
2- Beşiktaş'ta Holosko ve Olcay etkili olamadı. Kanatlar çalışmayınca üretkenlik sağlanamadı.
3- Oğuzhan sakatlıktan çıktıktan sonra eski temposunu yakalayamadı. Fernandes yalnız kaldı.
4- Trabzonspor'da golcüler yine kayıplardaydı. Ne Henrique ne de Halil beklentileri karşılayamadı.
5- İkinci yarıda Beşiktaş orta alanı çok düştü. Üst üste oynanan zorlu maçlar olumsuz etki yarattı.
6- Beşiktaş belki kaybetmedi ama kötü durumdaki Trabzon'u yenemeyerek büyük fırsat tepti.