Top görünsün diye kirece batırırlardı

İnönü'deki ilk gece maçı 1962'deki F.Bahçe-K.Paşa maçıydı. Belli olsun diye hakemin kafasına kireç döküldüğü zannedildi... Bunun tek sebebi ülkedeki ilk gece maçında topun kirece batırılmasıydı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2013 Güncelleme 03 Mart 2013, 01:02
Top görünsün diye kirece batırırlardı

İÇİNDEKİLER

Bugün oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi herkesin bildiği gibi gece yapılacak. Kimsenin top, hakem ve futbolcular görülecek mi diye bir endişesi yok. Ama geçmişte böyle değildi, gece maçları bayağı bir zor geçerdi. İnönü Stadı'nda ilk gece maçı 28 Mart 1962'de oynanan Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 3-2 yendiği maçtır.

SEYİRCİLER EL FENERİYLE GELDİ
Seyircilerin çoğu maça el fenerleriyle gelmişti. Yetersiz ışıklandırma yüzünden sahayı net olarak göremeyen seyirciler arasında hakemin görünmesi için kafasına kireç sürüldüğü söyleniyordu. Bu kireç sürülme efsanesi Türkiye'de oynanan ilk gece maçı olan Taksim Stadı'ndaki Beyoğlu- Fenerbahçe maçında topun kirece batırılması yüzünden çıkmıştı. Ama bu kez seyirci yanılmıştı, maçın hakemi 43 yaşındaki Semih Zoroğlu'nun saçları kendiliğinden bembeyazdı.

1962'DE YILIN HAKEMİ SEÇİLDİ
Saçları bembeyaz olduğu için bu maça seçilmemişti elbette, Zoroğlu 1962'de yılın hakemi seçilmişti. O yıllarda Türkiye'nin en iyi uluslararası hakemlerinden birisi olan Zoroğlu, daha sonra Futbol Federasyonu üyeliği yapmıştır.

OYSA KENDİ SAÇI BEYAZDI
28 Mart 1962'deki Fenerbahçe- Kasımpaşa arasındaki gece maçını yöneten Semih Zoroğlu'nunun başını, seyirciler bir önceki maçtaki kireçli topa kıyas ederek kireçli sandılar. Oysa hakem Semih Zoroğlu'nun zaten saçları bembeyazdı.

Tayfun ER