Bekle bizi Amsterdam

BATE Borisov'u eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden F.Bahçe Amsterdam'daki finale doğru hızla ilerliyor. Son 16'daki rakibin Çek temsilcisi Plzen olması da büyük bir avantaj

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2013 Güncelleme 22 Şubat 2013, 01:53
Bekle bizi Amsterdam

İÇİNDEKİLER

Yoluna 3 kulvarda da devam eden Fenerbahçe, Avrupa'da rakiplerini bir bir saf dışı bırakıyor. Dün gece Belarus ekibi BATE Borisov'u eleyen Sarı-Lacivertliler'in final yolu da iyice açılmış oldu.

SON ŞAMPİYON DA VEDA ETTİ
Fenerbahçe, BATE'yi eledikten sonra Çek ekibi Viktoria Plzen ile eşleşti. Takımın gücünü baz aldığımızda Fenerbahçe'nin çeyrek finale kalması içten bile değil. Öyle ki geçen sezonun UEFA şampiyonu Atletico Madrid de bu kupada artık yoluna devam edemeyecek. Tüm bunları topladığımızda Fenerbahçe'nin Amsterdam'daki finalde yer alması hiç de zor değil.

10 NUMARASI GALATASARAYLI
Sarı-Lacivertliler'in son 16'da karşılaşacağı Viktoria Plzen, Çek Ligi'nde lider durumda. 16 maçta 34 puan toplayan Çek ekibi 27 gol atarken, kalesinde sadece 11 gol gördü. Plzen'in 10 numarası ve kaptanı eski Galatasaraylı Pavel Horvath. İki sene önce Çek Ligi'nde tarihindeki ilk şampiyonluğu kazanan Plzen'in değeri ise sadece 12 milyon 300 bin Euro.

UEFA'DA EŞLEŞMELER
Fenerbahçe-Viktoria Plzen Benfica-Bordeaux Anzhi-Newcastle United Stuttgart-Lazio Tottenham-Inter Levante-Rubin Kazan Basel-Zenit Steaua Bükreş-Chelsea