Salladık yıkamadık gurbete Burak'tık

G.Saray Arena'nın bozuk zemininde Burak'ın müthiş golüyle 1-0'ı yakaladı. Hamit'in üst direkten dönen şutuyla 2-0 öne geçme şansını kaçıran Cimbom, Dany'nin hatasında Jones'in golüne engel olamadı. Sarı-Kırmızılılar'ın kaderini 12 Mart'ta Almanya'daki rövanş maçı belirleyecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2013 Güncelleme 21 Şubat 2013, 03:40
Salladık yıkamadık gurbete Burak’tık

İÇİNDEKİLER

Galatasaray sonunu getiremedi... Sarı-Kırmızılı takım Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Türk Telekom Arena'da Alman ekibi Schalke'yle 1-1 berabere kaldı. Rakibi önünde Burak Yılmaz'la 1-0 öne geçen Cimbom bu üstünlüğünü koruyamayarak 12 Mart'ta oynanacak rövana avantajlı bir skorla çıkma şansını değerlendiremedi.

DANY'NİN HATASINDA CEZAYI KESTİLER
Maçın henüz 1.dakikasında sağ kanattan Jones'in vuruşunda kaleci Muslera başarıyla topu çelerek mutlak bir golü önledi. 12'de Selçuk'un pasında topla buluşan Burak Yılmaz savunmayı geçerek topa harika vurdu. Bu golle Galatasaray Schalke önünde 1-0 öne geçti. 18'de Fildişili yıldız Drogba'nın sert şutunu kaleci Hidebrand tokatladı. Dönen topta Hamit Altıntop'un yaptığı vuruşta top üst direkten geri döndü. 32'de Hamit Altıntop'un ortasında Burak istediği gibi bir vuruş yapamadı. 37'de Burak'ın yerden vuruşunda Hildebrand'a çarpan top kornere gitti. 44'te Dany'nin kaptırdığı topta ceza sahasına koşu yapan Huntelaar topu Jones'le buluşturdu. Bu oyuncu yaptığı vuruşla skora 1-1'lik dengeyi getirdi. İlk yarı 1-1 berabere bitti.



2. YARIDA POZİSYONLAR GOL GETİRMEDİ
50'de Amrabat'ın pasında Riera topla buluştu. Yaptığı sert ortada Hildebrand topu yumruklarıyla uzaklaştı. 58'de Amrabat'ın ortasında Drogba'nın kafası etkisizdi. 63'te Bastos'un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top üstten auta gitti. 73'te Draxler'in ortasında Huntelaar yarım vole ile kaleyi yokladı. Top auta gitti. 88'de Jones'in vuruşunda top auta gitti. Karşılaşma karşılıklı gollerle 1-1 berabere bitti.

SCHALKE'YE 0-0 YETİYOR
G.Saray rövanş maçında kazanırsa çeyrek finale yükselecek. Cimbom'a 2-2 ve daha fazla beraberlikler de turu getirecek. Schalke her türlü galibiyetin yanı sıra 0-0'lık beraberlikte bile turu geçecek.



GALATASARAY FIRSATI TEPTİ
Cimbom Alman ekibi Schalke ile 1-1 berabere kalırken birçok fırsattan yararlanamadı. Burak'ın golünden sonra Hamit'in topunun direkten dönmesi Galatasaray için kırılma anıydı.

RÖVANŞ12 MART'TA
Galatasaray Arena'da Schalke önünde yakaladığı 1-0'lık avantajı koruyamadı. Zeminin bozuk olması 2 takımı da olumsuz etkiledi. Gözler şimdiden 12 Mart Salı günü oynanacak rövanş maçına çevrildi.