Schalke'ye Bermuda şeytan üçgeni

Şampiyonlar Ligi tecrübesi nedeniyle Eboue'yi yeniden 11'e alacak olan Terim, orta üçlüyü de Melo, Hamit ve Selçuk'tan kuracak. Kazanılan toplarla hemen rakip kaleye gidilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2013 Güncelleme 19 Şubat 2013, 00:46
Schalke’ye Bermuda şeytan üçgeni

İÇİNDEKİLER

Galatasaray yarın Schalke önünde vereceği tarihi sınava kilitlenmiş durumda... Cuma akşamından bu yana zorlu maçın taktiğiyle ilgili çalışmalar yapan tenik direktör Fatih Terim'in Schalke'yi imha planını TAKVİM açıklıyor.

SABRİ&AMRABAT KULÜBEYE
Akhisar galibiyetinin ardından son yarım saatte sergilenen futbolu çok beğendiğini ve formasyonda bazı değişiklikler yapabileceğini söyleyen İmparator takımını sahaya 4-3-3 sistemiyle sürecek. Şampiyonlar Ligi tecrübesi nedeniyle Eboue'yi 11'e alıp Sabri'yi yeniden kulübeye göndermeyi düşünen Terim, Amrabat'ı da kesecek. Ligde cezalı olan Felipe Melo'ya forma vermeyi planlayan tecrübeli teknik adam, Selçuk İnan ve Hamit'le birlikte orta üçlüyü oluşturacak.

BURAK SAĞDA, DROGBA ORTADA
Akhisar maçıda Drogba ile çok iyi bir uyum gösteren Burak Yılmaz ileri üçlünün sağında oynayacak. Solda ise Sneijder görev yapacak. Fakat Hollandalı yıldız sık sık ortaya gelerek atakları organize edecek. Fatih Terim'in en büyük gol silahı ise Didier Drogba olacak. Fildişili yıldız zaman zaman orta alana gelerek Burak ve Sneijder'i besleyecek.

DURAN TOPLARA DİKKAT
Schalke'nin silahları ile ilgili önlemleri de alan Terim özellikle duran toplar üzerinde duruyor. Futbolcularından Farfan ve Bastos'a dikkat etmelerini isteyen tecrübeli hoca, "Gereksiz yerlerde arkası dönük adama faul yapmayın" uyarısında da bulundu.

FORMASYON SÜREKLİ DEĞİŞECEK
Sahaya 4-3-3 sistemiyle dizilecek Galatasaray'da oyuncuların yerleri sürekli değişecek... İki bek Eboue ve Riera her fırsat bulduğunda ileri çıkacak. Eboue hücuma katıldığında Burak, Drogba'nın yanına gidip forveti ikileyecek. Riera'nın çıkışlarında ise Sneijder ortaya gelerek 10 numara gibi oynayacak. Hamit ve Felipe Melo ise bekler hücumda olduğu sırada defanstaki açıkları kapatacak. Dany ve Semih ikilisi savunmada asla riske girmeyecek. Zorda kaldıklarında gerekirse topu hemen dışarı atacaklar.

ONUR ÖZKAN