Fenerbahçe tarih yazacak!

Kezman, Güiza, Maldonado, Josico gibi oyunculardan dili yanan Sarı-Lacivertli yönetim, geçen yıl ‘temsili’ olan sportif direktörlük görevini bu yıl tam anlamıyla hayata geçiriyor.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2010, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2010, 09:58
Fenerbahçe tarih yazacak!

İÇİNDEKİLER

HTspor'a göre Aykut Kocaman, 30 milyon Euro'luk bütçeyle transferin tek yetkilisi olarak hareket edecek!

ÖNCE TEŞHİS, SONRA TEDAVİ
Fenerbahçe'de yeni sezon planlaması için düğmeye basan yönetim, işe 'teşhis' ve 'tedavi' ile başladı. Sarı-Lacivertli yönetimin masaya yatırdığı ilk konu transfer oldu. Son yıllarda yapılan Kezman, Güiza, Maldonado, Josico gibi transferlerden çok çeken yönetim kurulu, bu durumun kaçan şampiyonluklarda büyük rolü olduğunu 'teşhis' etti. Bu konuda 'görüş birliğine' varılmasının ardından, 'tedavi' için 'Kocaman' bir çözüm bulundu. Geçtiğimiz sezon hayata geçirilen, ancak tam anlamıyla uygulanamayan 'sportif direktörlük' pozisyonu, F.Bahçe yönetiminin transfer hatalarına karşı 'A planı' olarak belirlendi. Aykut Kocaman'ın, önümüzdeki sezon için transferin 'tek' yetkilisi olmasına karar verildi.

DEV BÜTÇE EMRİNDE
Uzun süredir CSKA Moskova'nın süper yıldızı Milos Krasic'in transferiyle ilgilenen Kocaman'a, transfer için de dev bir bütçe sunulacak. Yönetimin geçtiğimiz sezon yaşanan travmanın atlatılması için 30 milyon Euro'luk bir rakamı transfere ayırdığı öğrenildi. Bu rakamın yanı sıra oyuncu satışından elde edilecek gelirler de transfere aktarılacak. Kocaman'ın, gözden çıkarılan Deivid'i takasta kullanmak için Corinthians'a önermesinin altında da bu düşüncenin yattığı ifade edildi. Son yıllarda 'kontrol' futbolunu iyi oynayan takımın 'hızını' artırmak isteyen Kocaman, 30 milyon Euro'luk bütçenin büyük kısmını CSKA Moskova'dan Milos Krasic ile Corinthians'tan Dentinho'ya ayırdı.