Lucescu bunamış

Yediğim yere pislemem. Lucescu önce kendi yaptıklarına baksın. Sinan Engin'le sorunlarını takıma yansıttı... Forvet ihtiyacımız vardı, sakat Ilie'yi aldı. Bunadığı için saçmalıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2010 Güncelleme 01 Ocak 2010, 13:18
Lucescu bunamış

İÇİNDEKİLER

TENİSÇİLERDEN YÜREK HOPLATAN POZLAR

BOMBA ETKİSİ YARATTI

Shakhtar Donets Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun TAKVİM'e yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü... Rumen hocanın Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde 11 puan öndeyken kaçan şampiyonluk nedeniyle suçladığı ve "Şampiyonluğu sattı" dediği Ahmet Yıldırım, iddialara çok sert yanıt verdi. TAKVİM'e konuşan eski milli futbolcu, "Bu laflar çok saçma. Ben asla yediğim yere pislemedim" ifadesini kullandı.


ÇOK PROBLEMLİ İNSANDI
Kaçan şampiyonlukta en büyük suçlunun Lucescu'nun kendisi olduğunu söyleyen Ahmet Yıldırım, "Lucescu önce kendi yaptıklarına bir baksın. Onunla Galatasaray ve Beşiktaş'ta çalıştım. Sürekli problem çıkaran bir insandı. Sinan Engin ile yaşadığı sorunları sürekli takıma yansıttı. Forvet ihtiyacımız vardı ama gitti vatandaşı diye sakat Ilie'yi transfer etti. Beni resmen maç satmakla suçluyor. Bu büyük bir ayıp" dedi.

TRANSFERİMİ ENGELLEDİ
Kendisine o dönem Valencia ve H.Berlin'den ciddi teklifler geldiğini de söyleyen Yıldırım, "Benimle konuştu, 'Sana ihtiyacım var, gitme' dedi. Ben de kaldım. Transferimi engelledi. Şimdi kalkmış bana arkadan sallıyor. O meşhur Samsun maçından sonra, "Bizi şampiyon yapmayacaklar. Romanya'da da böyle şeyler yaşamıştım' demişti. Şimdi beni suçluyor. Çok yaşlanmış galiba, hatta bunamış" diye konuştu.

BİZLE GELDİ, BİZLE GİTTİ!
2004 yılında Mircea Lucescu'dan istifa etmesini isteyen dönemin yöneticisi Haşmet Bedii Kürüm, yaşananları TAKVİM'e anlattı. Kürüm, "Biz Serdar Bilgili yönetimi olarak istifa ettiğimiz için Mircea Lucescu'yla bir görüşme talep ederek, 'Bizimle geldin bizimle gitmen daha doğru olur' dedik" ifadesini kullandı. Kürüm, "Buradaki amacımız Lucescu'nun bizim ardımızdan gelecek yönetimle zora düşmemesi, hem kendisinin hem de kulübün yıpranmamasıydı. Gelecek olan yönetim kendisini istemiyordu ve biz de sıkıntı yaşamasını istemedik. Gerekli yükümlülükleri yerine getirerek sözleşmesini fesh ettik" dedi.

LUCESCU NE DEMİŞTİ?
Ahmet Yıldırım'ın büyük tepkisini çeken Lucescu, şu ifadeleri kullanmıştı: "Birçok maçta konsantrasyon eksiklikleri yaşadık. Bu her oyuncumun başına geldi. Fakat Ahmet benim için hep soru işareti olarak hatıralarımda kalacak. Çünkü her maçta aynı hataları yaptı. Ona hakkımı helal etmeyeceğim çünkü şampiyonluğu sattı."

TENİSÇİLERDEN YÜREK HOPLATAN POZLAR