Boşnak savaşı

12 Dev Adam'a çok daha kaliteli bir devşirme yıldız isteyen Boşnak asıllı Hidayet, vatandaşı olan Emir'i veto etti. Fakat antrenör Tanjevic'in Preldzic'i mutlaka Milli Takım'a almak istediği ve Hido'ya "İşine bak" dediği öne sürüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2010 Güncelleme 01 Ocak 2010, 13:20
Boşnak savaşı

İÇİNDEKİLER

TENİSÇİLERDEN YÜREK HOPLATAN POZLAR

EMİR, BOŞNAK ASILLI SLOVEN

Bu yıl ülkemizde düzenlenecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası'na çok iddialı bir kadroyla gitmek isteyen 12 Dev Adam'da gündem Emir Preldzic... Fenerbahçe'de forma giyen Boşnak asıllı Sloven yıldızın Milli Takım'a alınıp alınmayacağı ile ilgili tartışmalar sürerken, sürpriz bir ismin bu girişime karşı çıktığı belirlendi. Milli Takım'ın en önemli yıldızı Hidayet Türkoğlu'nun, "Daha kaliteli bir devşirme lazım" diyerek Preldzic'i veto ettiği ortaya çıktı.


SEN BASKETBOLUNU OYNA
Olayın en ilginç yönü ise Hidayet'in de Preldzic gibi Boşnak asıllı olması... Fakat coach Tanjevic'in Fenerbahçe'de de en büyük kozlarından biri olan Preldzic'i mutlaka Türk vatandaşlığına geçirmek istediği öğrenildi. Tecrübeli antrenör, Hidayet'le görüştüğü ve "Herkes kendi işine baksın. Sen basketbolunu oyna, ben de takıma kimi alacağıma karar vereyim" dediği iddialar arasında.

12 DEV'DE DEVŞİRME TARTIŞMASI
Milli Takım için daha önce de Willie Solomon, Terence Kinsey ve Chris Lofton'un isimleri de geçmişti. Fakat ABD'li 3 basketbolcunun da Türk vatandaşlığına geçirilme projesi gerçekleştirilememişti. Gündemdeki yeni isim Preldzic'in Ay-Yıldızlı formayı giyip giymeyeceği merak ediliyor.

TENİSÇİLERDEN YÜREK HOPLATAN POZLAR