F.Bahçe'ye kolay G.Saray'a zor rakip

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. Galatasaray'a İspanya Ligi La Liga'nın önemli takımlarından Atletico Madrid çıkarken, Fenerbahçe ise Fransa Ligi'nden Lille ile eşleşti!

Giriş Tarihi 18 Aralık 2009, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2009, 15:22
F.Bahçe’ye kolay G.Saray’a zor rakip

İÇİNDEKİLER

ATLETİCO MADRİD

G.SARAY'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Atletico Madrid, Sarı-Kırmızılı ekip için bir şans... Kupanın favorileri arasında yer alan Sarı-Kırmızılılar bu sezon adıyla doğru orantılı bir sezon geçirmeyen Atletico'yu elerse yoluna daha rahat devam eder. Çünkü hem büyük bir markayı ekarte eder hem de rakiplerinin karşısına Atletico'yu elemiş Aslan olarak çıkar.

ATLETİCO MADRİD'İN MAÇLARINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Rakibe gelirsek; bir ara Fatih Terim'in adı Atletico'nun hocalığı için geçmiş ama kovulan Abel Resino'nun yerine Quique Flores gelmişti. Fakat Flores'in de gelmesi Atletico'ya pek bir şey katmadı. G.Saray'ın kalesini koruyan Leo Franco, eski bir Atleticolu.

Rijkaard da İspanyol futbolunu yakından tanıyor. Hollandalı'nın yardımcılarının da İspanyol olduğunu düşünürsek, eğlenceli bir eşleşme bizi bekliyor.

Franco'nun yerine 5 milyon euro'ya alınan Asenjo, 1.89'luk boyuyla rakiplerine korku veriyor. Ama 20 yaşında olması tecrübesiz olması yan toplarda eksik olması, Sarı-Kırmızılı takım için büyük avantaj. Tabii bir de Baros'un bu maçlara kadar iyileşip Asenjo ile cepheden karşı karşıya kalma ihtimali bizi neşelendiriyor. Çünkü Atletico defansının göbeğinde Parea-Juanito-Ujfalusi üçlüsü oynuyor. 33 yaşındaki Juanito ile 31 yaşındaki Ujfalusi ve 30 yaşındaki Parea tecrübeli ama bir o kadar da ağır.

Elano, Arda, Kewell üçlüsünün ceza sahasına atacağı ara toplarına bu ikilinin müdahale etmesi neredeyse imkansız. Ama bu adamlara kafa toplarıyla gitmemek gerekiyor. Bu arada Parea'nın süpürücülüğü bu maçta Baros'un önünü kesebilir. Sağ kanadı koruyan Valera, Arda'nın karşısında çok zorlanacak. Çünkü aslında o bir orta saha oyuncusu. Defansif özellikleri çok az. Hele bir de Kewell, Arda değişmesi durumunda Varela, kırmızı kart görmeden ilk maçı bile bitiremeyebilir. "Bıdık" Paulo Assuncao, Atletico'nun ön liberosu.

Üç stoperle oynayan Flores, tek ön libero ile oynuyor. Günümüzün futbol anlayışına biraz aykırı bir şekilde. Genç Jurado ona biraz yardımcı gibi duruyor ama aslında hücum özellikleri fazla olduğu için yapmacık bir pres gösterisi sunuyor. Simao, Reyes, Maxi Rodriguez, Forlan ve Aguero gibi süper yıldızlardan oluşan Atletico'nun forvet hattı isimlere bakılınca korkutucu.

Zarif bilekleriyle ikinci kaptan Simao ve 100 milyon dolarlık Aguero her an işi bitirecek oyuncular. Ama bu sezon işi bir türlü bitiremediler. Maxi belki de takımın en önemli silahı. Forvet ile orta saha arasındaki bağı kuruyor ve kilitlenmesi gereken en önemli oyuncu. Reyes tam bir karıştırıcı. Forlan ise bitirici. Kısacası Atletico'nun bu sezon çok da iyi çalışmayan silahlarını susturursak, rakibi vurmak hiç de zor olmayacak.


İŞTE ATLETİCO MADRİD'İN KADROSU:

Kaleciler

Sergio Asenjo
Roberto Jimenez
David de Gea

Defans

Antonio Lopez
Luis Perea
Tomas Ujfalusi
Juanito
Pablo Ibanez
Alvaro Dominguez
Mariano Pernia
Leandro Cabrera

Ortasaha

Simao Sabrosa
Jose Manuel Jurado
Maxi Rodriguez
Paulo Assunçao
Cleber Santana
Jose Antonio Reyes
Raul Garcia
Juan Valera
Ignacio Camacho
Keko
Koke

Forvet

Sergio Aguero
Diego Forlan
Sinama Pongolle


FOTOĞRAFLARLA DÜNDEN BUGÜNE ROBERTO CARLOS


ROBERTO CARLOS'A MUHTEŞEM UĞURLAMA-TIKLA

FENERBAHÇE-SHERİFF MAÇINDAN KARELER İÇİN TIKLAYIN


LİLLE

FENERBAHÇE'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lille, 24,9 yaş ortalamasıyla çok genç bir ekip. Lille'in piyasa değeri ise 71 milyon 556 bin euro. Takımın en önemli yıldızı olarak adı ön plana çıkan oyun kurucu Yoan Cabaye, dikkat edilmesi gereken bir oyuncu. Lille altyapısından yetişen Cabaye, Fransız ekibinin sezon sonunda büyük paralara satacağı bir yıldız olarak göze çarpıyor. Emre-Cristian ikilisini en çok zorlayacak Lille'li bu oyuncu olacak. Lille'in çok çok iyi bir orta sahası var...

LİLLE TAKIMININ MAÇLARINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ön libero Mavuba tam bir dinamo. İspanya macerasından döndükten sonra bu sezonki performansıyla bu kez Premier Lig'e göz kırpıyor. Balmont ise Emre'sel özellikleri olan iyi bir futbolcu. Ara paslarına dikkat etmek gerek. 18 yaşındaki Belçikalı Hazard ile Polak asıllı Obraniak'ın forvet bölgesindeik hırslı insanı çileden çıkarıcı ters koşuları, birbirlerini çok iyi tamamlamaları, F.Bahçe'nin beklerine çok çektirecek gibi duruyor.

F.Bahçe için bir başka dikkat edilmesi gereken oyuncu ise Gervinho... Fildişili futbolcu Keita vari tarzıyla giden Roberto Carlos'un kanadında F.Bahçe'yi canından bezdirebilir.

Lille'nin Lugano-Bilica ikilisini zorlayacak bir forveti yok. Vittek de oynasa, Tulio da oynasa ikisi de F.Bahçe'nin güçlü stoperleri arasında eriyip gidecektir. Ama eğer Gervinho, Lugano'yu sol beke çekerse bu kez forma giyme ihtimali daha yüksek olan Tulio, F.Bahçe defansına zor anlar yaşatabilir. Lille'nin kalesini koruyan Landreau iyi bir kaleci. Zaman zaman Fransa Milli Takımının da kalesini koruyan Landreau, hem tecrübeli hem de çok gelişmiş olmasa da fiziğini iyi kullanıyor.

Kısaca Lille, isim olarak Atletico kadar büyük değil belki ama F.Bahçe'nin canını yakabilecek bir ekip. F.Bahçe'nin Lille'i geçmesi için orta sahayı ele geçirmesi zorunlu.

İŞTE LİLLE TAKIMININ KADROSU:


Kaleciler

Ludovic Butelle
Mickael Landreau
Alexandre Oukidja
Barel Morial Mouko

Defans

Adil Rami
Franck Beria
Emerson
Jerry Vandam
Nicolas Plestan

Ortasaha


Rio Mavuba
Eden Hazard
Florent Balmont
Yohan Cabaye
Aurelien Chedjou
Mathieu Debuchy
Ludovic Obraniak
Stephane Dumont
Arnaud Souquet
Yannis Salibur

Forvet

Gervinho
Pierre Alain Frau
Robert Vittek
Peirre Aubameyang
Tulio De Melo
Larsen Toure
Emil Lyng



SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ

AVRUPA'DAKİ LEJYONERLERİMİZ!

DÜNYANIN EN ATEŞLİ TARAFTARLARI!

OCAK AYINDA SERBEST KALACAK YILDIZLAR!

DÜNYANIN EN İYİ FORVETLERİ!



TAKVİM.COM.TR