Bize Jardel ve Popescu lazım

Savaş Ay, Diyarbakır'da Polat-Yanal ikilisinin futbol sohbetine ortak oldu... Yanal Galatasaray Başkanı'na hangi futbolcuları önerdi... Polat bakın ne yanıtlar verdi...

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Bize Jardel ve Popescu lazım
Diyarbakır maçı için kente gelen Galatasaray Başkanı ve yöneticilerinin uzun bir şehir turu attığını yazmıştık. O gezi sırasında soluklanmak için çiğ köfte arası verildi Gaziköşk'te... Bu arada Başkan Adnan Polat'la milli takım eski hocası Ersun Yanal arasında ilginç sohbet gelişti. Kulak kabarttım ve aklıma yer edenleri sizinle paylaşmak istedim. Buyurun;
- Tesisleriniz Florya'da değil mi başkanım?
- Orada tabii ki neden sordun Ersun hocam?
- Ne işiniz var ki Florya'da başkanım?
- Anlayamadım
- Florya'daki gençlerin dokusu farklı, futbolu, futbolculuğu düşünmez ki onlar...
- Yani?
- Florya ve çevresinde ekonomik durumları iyi aile çocukları yaşar genellikle. Onların umudu, hayali futboldan çok öte şeylerde. Oysa doğal alt yapı varoşlarda. Bayrampaşa'da, Zeytinburnu, Ümraniye, Sultanbeyli gibi yerlerde. Ancak iyi topçu olabilirse hayatını kurtaracağının bilincinde yüz binlerce genç var.
- Önerin ne Ersun Hocam?
- Metin Oktay Tesisleri'ni Florya'dan kaldırıp varoş semtlere taşıyın bence.
- Biz alt yapıya önem veriyoruz ama
- Başkanım sırf sizde değil, tüm liglerde oynayan 17-18 yaş gurubu oyuncuları toplasak, oran % 2,5. Bu çok düşük bir oran.

SLOVAK BİR YILDIZ VAR HAYRAN KALDIM
- Düşünülebilir bir öneri seninki hocam.
- Genç millilerin Afrika Kupası'na gözlemci olarak giden fazla kimse olmadı mesela. Oysa başta büyük kulüplerimizin özel ekipleri gidip izlemeli, seçme yapmalı. Çünkü gelecek orada. Müthiş genç oyuncular var. Aynı şekilde mesela Slovak Ligi var. Ben bir maç seyrettim geçenlerde. Şu anda hiçbir kulüpte oynamayan bir genç oyuncu gördüm hayran kaldım. Şimdilik sadece 20 yaş altı milli takımda oynuyor ama olmaz böyle bir şey. Onu şimdi alan mücevher almış olur. 5 sene sonra da kimse kolay alamayacak zaten. Bosna gibi, Hırvatistan gibi ülkeler birkaç milyon kişilik nüfusa sahip. Yine de dünya liglerinde yüzlerce futbolcuları oynuyor.
- Yabancı oyuncu alma oynatma sınırımız belli. İster istemez Türk gençlere yöneliyoruz. Bak son anda Manisa'dan Ufuk Ceylan'ı aldık kaleci olarak.
- Çok iyi bir transferdi. Manisa'nın kaybıdır Ufuk!
- Şimdi iyice pişmesini bekliyoruz. Amacımız milli takım kalecisinin de artık Galatasaray'dan çıkması. Özenle eğitip çalıştırıyoruz Ufuk'u. Riske atmıyoruz. Eskiden sakatlığı olana bile iğneyle çık oyna denirdi. O devir geçti artık.

EGEMEN&SELÇUK TAM G.SARAY'A GÖRE
-
Biz göç alan değil göç veren bir ülkeyiz. Yani mesela Belçika'yı ele alalım. Buralara göç etmek Afrikalının da, Iraklının, Lübnanlının da hayali. Gelip o ülkenin vatandaşı olunca zaten serbest dolaşım hakkı kazanıyor. O nedenle çok ucuza oyuncu bulma imkânları var Avrupa takımlarının. Oysa dedim ya biz göç veriyoruz. Gençler yurt dışına gitmek istiyor. Yabancının Türkiye'de oynaması için paranın cazip olması gerekiyor ve artıyor fiyatları.
- İdman anlayışları da farklı yabancıların. Kewell'ın antrenman yapmasını herkes örnek almalı. Boş günde dahi 2-2,5 saat kültürfizik yapıyor adam, müthiş profesyonel.
- Yabancıların vücudu çocukken hazır spor yapmaya. Bizde hala beden dersinde kasa atlatıyorlar. 2. dünya savaşı başladığında Türkiye belki savaşa girer diye gençlere bu kasa atlama tarzı beden dersi koymuşlar. Oysa yabancı ülkelerde toplu halde gider yüzerler, basket oynarlar, eskrim yaparlar.
- Hocam sana bir sorum daha var. Çalıştırdın bilirsin. Trabzon'dan bir oyuncu alacak olsam kimi önerirsin?
- Zor bir soru...
- Onun için sana sordum zaten.
- Mevkisine göre değişir...
- Tamam da yine de isim ver bana.
- Egemen ya da Selçuk derim. Her ikisi de çok kıymetli oyunculardır.
- Olabilir, bakarız buna. Yabancı oyunculara fazla eğilimimiz yok şu an. Bize yeni bir Popescu bir de yeni Jardel lazım o kadar.
Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler