Gayri milli

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2014 Güncelleme 06 Mart 2014, 02:11
Gayri milli

İÇİNDEKİLER

Türkiye 17 Aralık'la birlikte bambaşka bir makasa girdi!
Tapeler, dinlemeler, böcekler, TİB skandalı, telekulak, fotoğraflı takip, ortam dinlemesi, kriptolu telefonlara sızmalar, YALI'dan kulak kesilmeler, Emniyet'teki dalgalanmalar, savcı ve hakim atamaları, yer değiştirmeler, paralel güçler, imamlar, devletin içine sızdığı iddia edilenler, abi'den abla'dan emir aldığı söylenenler, bir merkezden yönetildiği öne sürülen insanlar, bunları hedefe koyan manşetler, cevaben atılan manşetler, anlayacağınız içinden geçilen garip, kocaman ve sarsıntısı kalıcı olan bir TÜRBÜLANS!
Türkiye buna hiç hazır değilken geldi hem de!
Hedef Erdoğan'ın evine girmek ve yıkmaktı! Etkisi her geçen gün artan Erdoğan'ı hem KÖŞK'ten hem de yürüdüğü yoldan uzak tutmaktı!
Askerlere yapılan uygulama devreye kondu ve kimsenin sesinin çıkmayacağı YARGI yoluyla gelindi! YARGI öyle bir hale gelmişti ki GENELKURMAY BAŞKANI içeri alınıyor, kimse oralı olamıyordu! Denenmiş ve tutmuş bir metottu! Aynı çizgide yürünüp Erdoğan'ın evine girilecek ve BAŞBAKAN esir alınacaktı!
Operasyon buydu! Çok kişi aynı fikirdeydi! Bu bizim gördüğümüz ve peşinden gittiğimiz gerçek buydu! Bir de çok kişinin YORUMLARIYLA anlamaya ve anlatmaya çalıştığı PENSİLVANYA gerçeği vardı! Kimse orada ne olup bittiğini tam olarak bilmiyor ve görmüyordu! Herkes bulunduğu yerden bir şeyler yazıyor ve paylaşıyordu! Zaman zaman iki taraf da ikna edici olamıyordu!
Herkes TEZLERİ çürütmek için çırpınıyordu!
İşte tam da böyle zamanda Pensilvanya'yı çok iyi bilen dostuma ulaştım! İki gündür yazdıklarım ortada! Tek kelime eklemeden sizlerle paylaştım.
Çünkü dostum dünyada bilinen, çok saygı duyulan ve Beyaz Saray'ın içinde de ağırlığı fazla olan bir isimdi! Ama özellikle Amerikan ordusu ile CIA arasındaki hatta çok güçlüydü! Sözü her zaman geçerliydi! Yıllar içinde bitmeyecek bir saygınlık kazanmıştı!
İşte Pensilvanya ayağını dostumun bilgileriyle aydınlatmak için köşeyi ona açtım! Kızan da oldu, seven de! Ama amacım orada ne olup bittiğini paylaşmak ve en azından yeni bir parantez açmaktı!
İşte dostumun üçüncü güne bıraktığım söyleşinin son parçası!
Bizi bizden daha iyi bildiği gerçek! Bence tabii!
Okuyun siz karar verin!
Kavganın nedeni ve gideceği yeri kestirmek açısından son derece önemli!
Dediğim gibi tek kelime bana ait değil!
Onun! Amerika'nın içinden bildiren dostumun!
Hadi bakalım... Kolay gelsin...

İçerideki karışıklığın bölge ile dünyadaki gelişmelerle ilgisi yok mu?

Olmaz mı! Ukrayna, Suriye, Irak, Mısır, Libya ve bazı Afrika ülkelerini karıştıran güç, Türkiye'yi de rahat bırakmayacaktı.
Çünkü bu bölgelerde MİT çok önemli işlere imza atıyordu.

MİT'in işi bu değil mi?

Evet ama ortaya çıkan tablo farklıydı!

Nasıl yani?

MİT gözünü budaktan esirgemeden çalışırken bu ülkelerin bazılarında GÜLEN HAREKETİ'nin gerçek yüzüyle karşılaştı!

Gerçek yüzü derken!

Cemaat azılı Türkiye karşıtlarıyla birlikte hareket ediyordu! Ve çok etkili bir çalışma yürütüyorlardı!
Olan bitene ilk başta inanamayan MİT bunu belgeledi! Çok sağlam bir şekilde!

Eeee...

Türkiye, Osmanlı'nın izinden gidip bu bölgelerde çok önemli adımlar atarken, Gülen okulları Osmanlı'yı eleştirip Avrupa'nın istediği müfredatı okutuyordu. Hakan Fidan bunu çok önceleri öğrenmişti ama elinde belge yoktu. Ancak yılmadı!

Film gibi!

O belgeler tamamlanınca düğmeye basıldı! Bilgiler Erdoğan'a iletildi! Devletin zirvesinde gerginlik oldu. Özellikle Erdoğan için yeni bir dönem başladı. Bu gerçek sırtınızı dönemeyeceğiniz kadar ciddiydi!

Mavi Marmara'nın bunlarla ilgisi var mı?

Fethullah Gülen, Mavi Marmara baskınından sonra Murdoch'ın en güvendiği yardımcılarından birini aradı.
Açıklama yapmak istediğini söyledi.
Saldırıdan birkaç gün sonra Gülen'in, Wall Street Journal'a verdiği röportajı hatırla!

Hatırlıyorum!

'Otoriteye başkaldırılmamalı' gibi cümleleri peşpeşe sıraladı! Bir kez daha ifade ediyorum, Gülen, ABD'de çok güçlü. Özellikle Yahudi dünyasında çok güçlü. Mavi Marmara olayından sonra Wall Street Journal'ın yayınlarını bir kez daha gözden geçir, sonra Gülen'in röportajını bir daha oku. Ve Gülen'in otoriteden ne anladığını sorgula!

Ne anlıyor?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni anlamadığı ortada!

Hakan Fidan da radarlarına takıldı haliyle?

Gülen, Mavi Marmara saldırısında yaşananlarla ilgili Hakan Fidan'ı sorumlu tuttu! Bunun için algı yarattı! Elinde tuttuğu gazete ve televizyonların yayınlarını bir hatırla! Bunu çok net görürsün. Halbuki Fidan, göreve geleli birkaç gün olmuştu. Evet, İsrail'in Fidan'a karşı bir hamlesiydi bu saldırı ama Gülen medyası istediklerini almak için o tarz bir yayın politikası izledi. Bir taşla iki kuş yani!

Sizce MİT'te Gülen için çalışanlar oldu mu? Var mı?

Elbette vardı! Ama Gülen'e çalışanları kılık kıyafet olarak aynı kalıba koyma!
Hata yaparsın! Farklı görünen ama aynı yere çalışan çok isim vardı!

Artık yok mu?

Fidan geldikten sonra yani 2010'dan sonra temizlik oldu! Üzerlerine gidildi! O yapı orada belli bir güçte hala var! Ama eskisi kadar güçlü olduklarını sanmıyorum! Hatta bir kişi Gülen'e yakın diye gönderildi sonra geri alındı!

MİT birkaç yılda ülkenin gündeminden düşecek gibi de değil galiba?

Sana bir şey anlatayım!

Lütfen!

Kaşif Kozinoğlu'nu hatırlarsın. O da çok önemli raporlar hazırladı. Gülen'in okullarının CIA'ya çalıştığını ve Türkiye karşıtı olduğunu yazdı. Onu önce itibarsızlaştırdılar, ardından hapse attılar.
Ona bu operasyonu yapan ve 17 Aralık operasyonunu yapan aynı kişi.

Kim?

Ünlü bir savcınız!

Anladım!

Bu savcı sorgulamada o kadar ağır hakaretlerde bulundu ki, Türk ordusundaki dostum 'Yazık ki Kozinoğlu'nu kurtaramıyoruz' dedi.
Maalesef kurtarılamadı. Ancak bu savcı bir daha asla eskisi gibi güçlü olmayacak.
Çünkü senin vurgu yaptığın milli olgusunu hiçbir zaman kabul etmedi.

Kozinoğlu olayı bizim buralarda çok net değil! İyi de söyleyen kötü de söyleyen çok!

Bilemem! Ama bildiklerim Türkiye için faydalı biri olduğu... Özellikle Afganistan ve Özbekistan başta olmak üzere Türkiye için çok önemli işlere imza attı. Asya'daki birçok devlet lideri Kozinoğlu'nu ailelerinin bir üyesi olarak görürdü!

Cemaat askere nasıl bakıyor?

Bence bütün paşalarda tutuklanma korkusu vardı! Hala da var!
Sessizliklerinin altında yatan nedenlerden biri bu! Ama Cemaat Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Özel'in yakınlığından rahatsız! Hem de çok!

Ama zaten MİT hep askere yakın oldu!

Oldu olmasına ama inan bu kez görülen yakınlık çok ama çok farklı!
Çünkü her ikisi de BÜYÜK, GÜÇLÜ, ve AÇIK bir TÜRKİYE istiyor! Her ikisi de terörün kökünü kazımak ve temiz sayfa açmak için çaba gösteriyor! Saldırıya uğramak için yeterli bir neden değil mi?

Peki yine saldırı olacak mı?

Kendilerini kabul ettirmek için gelecekler! "Biz kolay kolay gözden çıkarılamayız!" demek için gelecekler!
Türkiye bir süre daha sallanacak! Bir seçimi atlatın! Arkasından tekrar görüşürüz! Ama unutma bu türbülanstan çıkarsanız gerçekten büyük ülke olacaksınız! Çıkacağınızı biliyor ve görüyorum! Umarım hata yapılmaz!