Mısır'daki darbe CHP'lileri sevindirdi

Mısır'da askerin yönetime el koyması, Türkiye'de CHP'lileri sevindirdi.

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 04 Temmuz 2013, 15:33
Mısır’daki darbe CHP’lileri sevindirdi

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran Twitter'da paylaştığı yorumda açıkça seçimle yenilemeyen hükümetlerin darbe yoluyla devrilebileceğini meşru gördüğünü belirtiyor.



Umut Oran, Gezi Parkı olaylarında CHP'li milletvekilleri arasında olaylara sahada destek verenlerin başında geliyordu.

Tweetinde "Mısır'daki gelişmeler çok önemli. Demokrasinin sadece sandıkla olmadığının bir göstergesi. Tüm siyaset kurumları ders çıkarmalı." dedi.

Oran Tweetine kendi takipçilerinden de tepki gelmesi üzerine yazdıklarını profilinden kaldırdı. Bir süre sonra da aynı cümleleri tepkiler doğrultusunda değiştirerek darbe karşıtı bir şekle getirerek yeniden tweetledi.

CHP'Lİ DEMİR'DEN DARBE TEMENNİSİ
CHP'li vekil Umut Oran'ın attığı tepkiler daha sıcaklığını korurken twitter'da bu kezde CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in attığı twit konuşulmaya başlandı. Demir, tepki çeken twitinde 'Mısır'da Müslüman Kardeşler'in kaybettİ.Darısı buradaki kardeşlerin başına' ifadesini kullandı.



CHP'li USLUER'DEN DARBEYE DESTEK
Yine CHP Parti Meclisi Üyesi olan Prof. Dr. Gaye Usluer de Mısır'daki darbeye ilişkin Twitter hesabında "Seçımle geldik! Diye kafa tutan MURSI 3 gunde gitti. Demokrasinin sandıktan ibaret olmadığını anlayabildi mi?" şeklinde bir mesaj yazdı.