Ana muhalefet İsrail'in avukatı

Başbakan Erdoğan, Mavi Marmara raporuyla ilgili hükümeti eleştiren CHP liderine sert konuştu: Ana muhalefet İsrail'in avukatlığını yapıyor İsrail'in sözcüsü olan bir parti, bu ülkede siyaset yapamaz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2011 Güncelleme 08 Eylül 2011, 02:23
Ana muhalefet İsrail’in avukatı

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Merkezi'nde İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı elektrikli aracı inceleyen Başbakan Erdoğan, gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Mavi Marmara raporu nedeniyle AK Parti'yi eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Erdoğan'dan sert yanıt aldı.

İşte Erdoğan'ın sözleri:

CHP'NİN TUTUMU:
Ana muhalefetin halini bakın. Birisi çıkıyor başka türlü konuşuyor, genel başkanları başka türlü. Ana muhalefet partisi başkanı İsrail'in avukatlığını bıraksın. Sen kendi partinin sözcülüğün yap. İsrail'in sözcülüğünü yapan parti bizim ülkemizde siyaset yapamaz.

BEDELİ ÖNEMLİ DEĞİL
C PLANI:
Bu tür şeyleri açıkladığımızda stratejinin anlamı ortadan kalkar. Süreçte de bu tür uzun vadeli planların ara planları vardır. Bu konuda kararlıyız. Kararlılığımız kesinlikle bilinmelidir.

SEYRÜSEFER:
Türk gemilerini uluslararası sularda daha sık göreceksiniz. Askeri gemilerimiz gerek Aksaz'dan gerek İskenderun'dan bu sularda daha sık görünecek. Olayın getirisi götürüsü ne olacak bunların hesabı yapıldı. Bu sularda daha önce de vardık. Yine olacağız.

HER TARAFI DÖKÜLÜYOR:
Aramızdaki anlaşmalarımız sadakatleri yoktu. Bunların her tarafı dökülüyor. İnsansız hava araçları alındı bakımları için gönderdik ama hala geri göndermediler. Bunlar ahlaki midir. Ticari ahlak vardır. Buna uymanız lazım. Bunun bedeli 15 milyon euro olurmuş, 150 milyon euro olurmuş Türkiye olarak biz buna da değer vermeyiz. Bizim için önemli olan kendi onurumuz gururumuz kimseye çiğnetememektir. Bunu bedeli yoktur. İsrailli diplomatlar, Türkiye'den ayrılmak üzere.

SOCRAT'A BÜYÜK iLGi
TÜBİTAK Formula G 2011 Güneş Enerjili Araba Yarışları'nda, İstanbul Üniversitesi Güneş Arabası SOCRAT (Solar Car Racing Team) şampiyon olmuştu. SOCRAT, yurt dışında da büyük ilgi görüyor.