Doğan'ın JİTEM arşivi

TAKVİM, Emekli Albay Doğan'ın JİTEM arşivine ulaştı. 8 çuval dolusu belgelerde 'gizli' ibareli Başbakan Erdoğan'a ait notlar dikkat çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2010 Güncelleme 06 Ekim 2010, 01:15
Doğan’ın JİTEM arşivi

İÇİNDEKİLER

TAKVİM, "JİTEM'i ben kurdum" diyen ve dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili ses kaydıyla dikkat çeken Ergenekon'un tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan'ın 8 çuvaldan oluşan arşivine ulaşmayı başardı. Geçen hafta Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan Doğan'ın, Bitlis'in ölümü ve kendisine ait 8 çuval içerisinden çıkan yaklaşık 2 bin sayfalık dokümanla ilgili sorgulandığı belirtildi. İstanbul Beykoz'da Doğan'a ait bir depoda ele geçirilen ve "JİTEM'in arşivi' olarak adlandırılan dokümanlar, savcıların talimatıyla polis tarafından incelendi. Çuvallar içindeki belge ve dokümanlar tek tek isimlendirilerek savcılara ulaştırıldı. Belgeler arasından çıkan bilgiler ise şok etkisi yarattı.

İşte o belgelerden bazıları:
- Bir dönem, Güneydoğu'da Hizbullah tarafından dağıtılan bildiri. - Öldürülen Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in imzasını taşıyan mesajların yer aldığı dokümanlar.
- Üzerinde, "Kişiye Özel" ibaresi bulunan Arif Doğan'ın para havalesi yaptığı kişilere ait dekontlar ve JİTEM'in faaliyet raporları. - Camiler, Cemevleri, dernek ve vakıflar hakkında toplanan istihbari bilgi. -Bazı askerlerin eşlerinin türban takıp takmadıklarına ilişkin rapor. -1997'de "gizli" ibareli doküman. El yazısıyla yazılmış belgede, dönemin RP'li milletvekili Abdullah Gül ve dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan ile ilgili bilgi notları yer alıyor. - "Ajan kimlik formu" yazılı belge ve fotoğraflar. - Diyarbakır ve Siirt'te görev yapan gazetecilerin isimleri ve çalıştıkları gazete ve ajansların adlarını içeren belgeler.