Oscar'dan amb'argo'

85. Oscar Ödülleri'ne siyaset damgası... ABD'nin İran'a düzenlediği operasyonu konu olan Argo filmi; 'En İyi Film' seçildi. Ödülü açıklayan ise Michelle Obama oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2013 Güncelleme 26 Şubat 2013, 01:55
Oscar’dan amb’argo’

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu'nda önceki akşam düzenlenen törenle 85. Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Bu yılki ödül töreninde bir ilk de yaşandı. ABD'nin İran'a düzenlediği operasyonu konu olan "Argo" filminin 'En İyi Film' seçilmesini ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama açıkladı. Beyaz Saray'dan canlı yayınla bağlanan First Lady; şöyle konuştu: "Bu filmler, çok çalıştığımızda her türlü zorlukların üstesinden geleceğimizi gösterdi." Obama'nın konuşması; CIA'e teşekkür olarak nitelendirildi.

İRAN YÖNETİMİ TEPKİLİ!
ABD'li sinema eleştirmenleri de dahil olmak üzere herkes; Obama'nın Argo'ya ödül vermesiyle Oscar'ın daha da politikleştiği konusunda hemfikir oldu. Oscar'ın jürisi ise büyük ödülün hangi filme verileceği üzerinde Beyaz Saray'ın bir etkisinin olmadığını açıkladı. Ben Affleck'in yönettiği Argo'nun büyük ödülü almasının ardından İran yönetiminden "Oscar'da bu ödül siyasi amaçlarla verildi" eleştirisi geldi. Siyasi

TARiHE GEÇTi!
İran'da rehin alınan 6 ABD'li diplomatın CIA tarafından kurtarılmasını anlatan ARGO'nun yönetmeni Ben Affleck bir ilke imza attı. Affleck, "En İyi Film" ödülünü, yönetmeni aday olmaksızın Oscar kazanan 3. kişi oldu.

EN PAHALI ŞIKLIK
Toplamda 14 milyon dolarlık mücevherin takıldığı gecede; en pahalı şıklığı Jennifer Garner sergiledi. Gecenin yıldızı Ben Affleck'in aktris eşi; Gucci kostümünü 200 karatlık, Neil Lane marka ve değeri 2 buçuk milyon kolyesiyle süsledi.

LEWiS 3'LEDi
Abraham Lincoln'ün hayatını anlatan "Lincoln"daki rolüyle; Daniel Day- Lewis; 'en iyi erkek oyuncu' seçildi. Lewis, 3. kez bu ödülü alarak rekor kırdı.

KOCA AYAK JIM
Ünlü oyuncu, 'dev ayak' şeklindeki ayakkabıları ile geceye damgasını vuran isim oldu.

SAYILARLA TÖREN
İngiliz şarkıcı Adele, 24 yaşında bir de Oscar kazandı. Oscar Ödülleri, bu yıl 4 saat sürerek tarihin en uzun töreni oldu. Törendeki 30 saniyelik bir reklam 1.8 milyon dolar olarak belirlendi. Oscar için dakikada 8 bin tweet atıldı. Oscar jürisinin yaş ortalaması 62, yüzde 77'si de erkekti.

800 BİN DOLARLIK SIRT
Gecede "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü alan Anna Hathaway, Prada marka bir giysi tercih etti. Güzel aktrisin; Tiffany& Co. marka kolyesi ve diğer takılarının fiyatı ise 800 bin dolar.

DAĞINIK VAMPİR
22 yaşındaki Kristen Stewart, Reem Acra marka kıyafetiyle şık; ancak dağınık saçlarıyla sıradan bir görüntü sergiledi


DOĞA DOSTU HUNT
Usta oyuncu Helen Hunt, geceye uygun fiyatlarıyla bilinen H&M imzalı bir kostümle katıldı. Hunt, değeri en fazla birkaç yüz dolarlık giysisiyle ise Martin Katz imzalı 700 bin dolarlık mücevher taktı. Çevreci yönüyle tanınan Helen Hunt'ın özel dikim kostümü; tamamen yenilenebilir polyesterden üretildi. Hunt, "Oscar'da giydiğim elbiseler arasında en çok bunu beğendim; çünkü bu kıyafetim çevreci" diyerek de gönülleri fethetti.