Vitamin haplarının yarardan çok zararı var

Çoğunlukla kış aylarında olmak üzere Almanya'da pek çok marketin vitrinlerinde görülmeye başlayan vitamin haplarının hastalıklara karşı pek fazla koruma sağlamadığı bildirildi.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Vitamin haplarının yarardan çok zararı var

İÇİNDEKİLER

Bild gazetesinde yer alan bir araştırmanın sonuçlarına göre, vitamin hapı kullanan ve bu hapları hiç kullanmayanların kış hastalıklarına yakalanma ve hastalığı atlatma oranları arasında herhangi bir fark görülmedi. İngiliz bilim adamları konuya ilişkin yaklaşık 6 yıl boyunca 8 bin kişi üzerinde inceleme yaptı ve neticede ilave vitamin hapı alanlar ve almayanlar arasında herhangi bir farkın bulunmadığını tespit etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki St. Hospital adlı hastanenin uzman doktorlarından Catherine Collins, insanları bu tür vitamin haplarına yönelten unsurun ''hastalıklara yakalanma korkusu'' olduğunu belirterek, sorunun tamamen psikolojik olduğunu kaydetti. Uzmanlara göre vitaminlerin bazı zararları da bulunuyor. E vitaminine, Beto-Keratin, selenyum ve çinko gibi ilave olarak alınan bazı vitamin çeşitleri cilt kanseri riskini artırıyor. Diğer bazıları da çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Doktorlar bu tür vitaminlerin tablet olarak alınması yerine, sebze ve meyve tüketilerek doğal yollardan hastalıklara karşı koruma sağlanabileceğine dikkat çekiyor.