Kansere karşı yeni umut

Geliştirilen yeni bir ilaç, öldürücü cilt kanseri melanom tedavisinde başarılı oldu. Sırada mide ve prostat kanserleri var.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Kansere karşı yeni umut

İÇİNDEKİLER

NTV'nin haberine göre yeni ilaç, dünyadaki en önemli onkolojik gelişmelerin sunulduğu ABD'deki ASCO 2011 Kongresi'nden, kötü gidişli bir cilt kanseri olan melanom ile ilgili önemli bir sonuç çıktı.

Bu sonuç, mide ve prostat kanserlerini de yakından ilgilendiriyor.

Kongrede, kanser tedavisinde bağışıklık sistemini yeniden aktif olarak kullanma imkânı sunan bir çalışmanın müjdesi verildi.

İstanbul Bilim Üniversitesi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Demir, gelişmeyi, ntvmsnbc'ye değerlendirdi:

İlaç, Bağışıklık Sisteminin Tümöre Saldırmasını Sağlıyor


" Bağışıklık sistemi, yabancı bir hücre gibi değil, kendi vücudundan çıktığı için akraba veya kardeş gibi görüyordu. Bu nedenle bağışıklık sistemini uyararak yapılan tedaviler iyi sonuçlar vermiyordu. Ama bu yıl ilk defa melanom örneğinde görüldüğü gibi bir anlamda bağışıklık sisteminin şifresi çözülmüş oldu."

"İpililumab verilen grupta tedaviye yanıtın çok iyi, sağ kalım oranının da yüksek olduğu görüldü. Ayrıca bu antikor sadece melanomla sınırlı kalmayacak, pek çok kanser türünde bağışıklık sisteminin tümöre saldırmasını sağlamak amacıyla ek olarak kullanılacak."