Cildinizi güzelleştirin

Kış ayları yavaş yavaş gelmeye başladığında hafif hafif pişmanlıklar da başlayacak, gelin iş işten geçmeden şu lekeler için önlem alalım...

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15

İÇİNDEKİLER

Cildimizde oluşan lekeler ve ton farklılıklarının birkaç sebebi var. Güneş, cildin en büyük düşmanı olduğu için, cilt tonu farklılıkları ve kahverengi lekelerin en büyük sebebi. Bu yaygın bir bilgi olmasına rağmen neden hala bir çok kişi her gün güneş koruması kullanmıyor. Güneş koruyucuları hakkında asılsız bir çok inanış ve şikayet var. Güneş koruyucuları konusunda en büyük şikayet ürünlerin hisleri. Bir çok kişi güneş koruyucularını genellikle kireç gibi, kalın, beyaz ve yağlı buluyor. Diğer bir grup güneş koruyucuların gözenekleri tıkayıp sivilce ve siyah nokta yaptığını düşünüyor ve son olarak da bazı kişiler güneş koruyucuların yarattığı hassasiyetten şikayetçi.

Güneş korumasından daha da fazlası
Ciltteki ton farklılıklarını dengelemek ve daha aydınlık bir cilt için cilt bakımında son adım güneş filtreli, cildi aydınlatıcı maddeler içeren bir nemlendirici kullanmaktır. Bunun için The International Dermal Institute tarafından araştırılıp geliştirilen Dermalogica Pure Light SPF 30 adlı ürünü denemenizi öneririm. Ürün cildi aydınlatacak kimyasal olmayan güneş filtreleri ile cildi pigment oluşumunu tetikleyen UV ışınlarından korumaya yardımcı olurken, cildi düzenleyip aydınlatan orta ağırlıktaki gündüz bakım nemlendiricisidir. Antioksidanlar ve bitkisel özler gelecekte oluşabilecek pigmentasyona karşı cildi korumaya yardımcı olur. Doğal mineral UVblokları, UVA ve UVB foto-hasarlarına karşı cildi korur. Benzersiz peptidler, Vitamin C, Çinko Glisinat ve bitkisel özler, cildi aydınlatmaya yardımcıdır. Fiziksel güneş filtreleri Titanyum Dioksit ve Çinko Oksit, cildin parlaklığını arttırırken, UVA ve UVB ışınlarına karşı SPF30 koruma sağlar.