Dabık operasyonu başladı

Özgür Suriye Ordusu, Suriye'de Azez-Cerablus hattında DEAŞ için sembolik önemi yüksek Dabık köyü çevresinde operasyonlara başladı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Dabık operasyonu başladı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Türk topçu birlikleri ve Koalisyon hava kuvvetleri,Suriye'de Halep kentinin kuzeyinde yer alan ve terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Dabık köyüne saldırılar düzenliyor.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) saha komutanlarından alınan bilgiye göre, muhalif birlikler, Azez-Cerablus ilçeleri arasındaki hatta, Dabık'ın doğu tarafından başlattıkları operasyonla köydeki militanlara baskı uygulamaya başladı.

Muhaliflere, Koalisyona ait savaş uçakları da zaman zaman destek veriyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait topçu birliklerinin de Türkiye topraklarından yaptıkları atışlarla aynı bölgeyi vurduğu öğrenildi.

DEAŞ'ın bir yayın organına adını veren Dabık beldesi, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık'ta "Müslüman olmadığına inandığı güçler"le yapacağı savaşla "kıyamet"in başlayacağına inanıyor. Buna karşın, DEAŞ'ın askeri yığınağını bu belde yerine Soran ve Bab ilçesine yaptığı gözleniyor.

Öte yandan örgüt, internette yayınladığı bir dergisinde dün, elebaşısı Ebubekir Bağdadi'nin, "Beklediğimiz Büyük Dabık Savaşı bu değil" şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

DEAŞ, DABIK'A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR
Terör örgütü DEAŞ, Halep kentinin kuzeyindeki düzlük alanda bulunan Dabık kasabasına büyük önem atfediyor. DEAŞ, Dabık'ın, kafirler ile inananlar arasında yaşanacak ve kıyametin habercisi olacak nihai bir savaşın yaşanacağı yer olduğuna inanıyor. Terör örgütü, internetteki İngilizce dergisini de "Dabiq" adıyla yayınlıyor.

"DABIK ÇÖKERSE, DEAŞ DA ÇÖKER"
Suriye Türkmen Meclisi'nin Dış İlişkilerden Sorumlu yetkilisi Abdurrahman Mustafa geçen hafta Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "DEAŞ, kendisi açısından kutsal yer olan Dabık'a büyük önem veriyor. Dabık düştüğünde örgüt psikolojik olarak da çökecek. Çünkü örgütün, 'Dabık'ta kıyamet savaşı yaşanacak ve kâfirler diz çökecek. İstanbul'un gerçek fethi o zaman gerçekleşecek' tezi ortadan kalkacak. Bu nedenle çok büyük direniş gösteriyorlar" demişti.

MERCİDABIK SAVAŞI'NIN YAPILDIĞI BÖLGE
Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlıların Memluk Devleti'ne karşı kazandığı Mercidabık Savaşı da bu bölgede yapılmıştı.