Yol-su-ihanet

Kanlı terör örgütü, AK Partili Mehdi Eker’in aile kabristanına bomba tuzakladı. Kalleş planın arkasından da yine HDP’li belediye çıktı. Olaydan bir hafta önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yol yapım çalışması’ gerekçesiyle mezarlığın yolunu kapattığı saptandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2016 Güncelleme 23 Eylül 2016, 01:52
Yol-su-ihanet

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK, askerimizi polisimizi hedef aldı. Doğu ve Güneydoğu'da halka bombalar yağdırdı. Diyarbakır'daki kanlı plan ise PKK'nın kalleşliğini bir kez daha kanıtladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'e yönelik kurulan suikast düzeneğinin arkasından korkunç bir plan çıktı. AK Parti'nin önceki günkü MYK toplantısında Mehdi Eker'e yönelik suikast girişimi detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantıda güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla güç kaybeden terör örgütü PKK'nın ses getirmek için Eker'e yönelik gerçekleştirmeyi planladığı suikastte gün yüzüne çıkmamış detaylar paylaşıldı.

SAVCILIK ARAŞTIRIYOR
Terör örgütü kanlı emeline ulaşmak için Eker'in mezarlıkta nerede duracağını kestiremediğinden aile kabristanın çevresinin tamamına belli aralıklarla tahribat gücü yüksek bombaları yerleştirdi. Patlamanın hemen ardından gelecek yardımın engellenmesi için ise mezarlığa giden yola yine tahribat gücü yüksek başka bir bomba konulduğu belirlendi. Teröristler uzaktan kumanda ile patlatmayı planladıkları bombalar için mezarlığı tepeden gören bir yere kadar yaklaşık 1.5 kilometre kablo çekti. Yerin altından kabloları geçiren teröristlerin bu hain planı pamuk tarlasına takıldı. Pamuklar nedeniyle kabloyu yerin altına gömemeyen teröristler kabloyu yerin üstünden geçirmek zorunda kaldı. Kablo, tarlasını sulamaya gelen köylünün dikkatini çekti. Güvenlik güçlerine haber verilmesiyle kanlı tuzak ortaya çıktı. Soruşturmada en dikkat çeken detay ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin olaydan bir hafta önce yaptığı şüpheli yol çalışması oldu. HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin olaydan bir hafta önce 'yol yapım çalışması' gerekçesiyle Mehdi Eker'e suikast düzenlenecek aile mezarlığının yolunu kapattığı ortaya çıktı. Savcılık, söz konusu çalışmanın terör örgütü PKK'nın döşediği bombaların görünmesini önlemek için yapıldığı iddiasını araştırıyor. Bu kapsamda önceki gün aralarında belediye işçilerinin de olduğu 13 kişi gözaltına alındı.

KAOS PLANI
Terör örgütü PKK, kaos için her yolu denedi. Son olarak AK Partili Mehdi Eker'i hedef seçti. Ancak kalleşlerin planı engellendi. Eker, "Teröre geçit yok" dedi.

Savcılık, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve çalışanları hakkında soruşturma başlattı. Bu arada hainlere destek veren HDP'li belediyelere kayyum atanmıştı.