Kingiliz

İngiliz basını iftirada sınır tanımadı. 'Türkiye sivilleri katlediyor' yalanını dünyaya servis etti. The Independent'ın verdiği haberde kullandığı görüntüler Esad ordusunun yaptığı katliama ait çıkınca gazete tüm dünyaya rezil oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2016 Güncelleme 30 Ağustos 2016, 01:13
Kingiliz

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin Cerablus'u terör örgütleri DAEŞ ve PYD'den temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatı altıncı gününde devam ederken batı medyasının yalan haberleri de Türkiye'yi hedef aldı. Son üç yıldır Türkiye hakkında söylenmedik yalan bırakmayan, kara propagandadan hiç vazgeçmeyen Batı medyasının yalanları ise bu kez kendi vatandaşlarına bile isyan ettirdi. 'Türkiye sivil katliamı yapıyor' diye yalan haber servis eden Fransız haber ajansı AFP'nin ardından İngiliz gazetesi The Independent da bu algıya katılarak skandal haberciliğe imza attı. Gazete dün "Türkiye 40 sivili öldürdü" şeklinde skandal bir yalan haber servis etti.

KENDİ HALKI İSYAN ETTİ
Ancak Independent'ın Türkiye yalanı boş çıktı ve gazete tam manasıyla rezil oldu. Yayınlanan görüntüler, Suriye sivil kurtarma ekiplerinin Youtube kanalında 27 Ağustos Cumartesi günü yayınlanmıştı. Gazete ise bu görüntüleri, 28 Ağustos'ta Türk savaş uçaklarının vurduğu YPG karargahına aitmiş gibi göstermeye çalıştı. Ancak fotoğraflar, Esad ordusunun Rus birliklerle Maadi kentinde düzenlediği varil bombalı saldırılara ait çıktı. Saldırıda çoğu çocuk onlarca sivil feci şekilde hayatını kaybetmişti. Gazetenin bu yalanı gerek sosyal medyada gerekse kendi sitesindeki yorumlarda büyük tepki çekti.



* İngiliz gazetesi, Esad'ın yaptığı sivil katliamını alçaklık yaparak Türkiye yapmış gibi gösterdi.



* Fırat Kalkanı Operasyonu ile evlerine kavuşan Suriyeliler, ÖSO askerlerini sevinçle karşıladı.