ABD YPG'yi sattı!

Amerika, hem yönetimiyle hem de askeriyle terör örgütü YPG’ye destek verdi. Ancak Cerablus operasyonu sonrası çark etti! Kanlı örgüte “Fırat’ın doğusuna çekil” emrini verdi. Bu durum en çok YPG saflarında yer alan Coniler’i rahatsız etti. Erwin Stran “ABD YPG’yi sattı” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2016 Güncelleme 27 Ağustos 2016, 01:52
ABD YPG’yi sattı!

İÇİNDEKİLER

Hainler, dört bir koldan Türkiye'ye saldırdı. Devletin, milletin ve askerin sabrı taştı. TSK, Türk halkını hedef alan terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyon başlattı. Özgür Suriye Ordusu'yla birlikte yürütülen operasyonda Cerablus kenti, DAEŞ'ten geri alındı. Kararlılıkla sürdürülen operasyonun ardından hainler geri çekilmeye başladı. Türkiye, operasyonla ABD-YPG ittifakını da bozdu. 'Fırat Kalkanı operasyonundan sonra ABD, Suriye'deki beslemesi YPG için endişelendi! ABD'li yetkililer terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'ye "Fırat Nehri'nin doğusuna çekil" emrini verdi. Ancak bu açıklama YPG'nin içinde bulunan ve YPG arması takan Amerikalılar'ı rahatsız etti. YPG'li teröristlerin içinde bulunan Erwin Stran isimli ABD askeri, Amerikan yönetimine tepki gösterdi. Konuşmasında ABD'yi suçlayan Erwin, "ABD, Kürtler'e verdiği sözü tutmadı. Onlara ihanet etti" dedi. Bu ifadelerle YPG'ye karşı yürüttüğü yardımı sürekli inkar eden ABD'nin kanlı terör örgütü PKK'nın kolu olan YPG'ye verdiği destek gün yüzüne çıktı.

ABD, DAEŞ'i temizlemek bahanesiyle Suriye Demokratik Güçleri adlı bir grup oluşturdu. Sözde demokratik olan bu grubun başına YPG'liler yerleştirildi.

Terör örgütü YPG'ye destek veren Amerikan askerlerinin hepsi özel eğitimli. YPG'lileri de bu askerler eğitiyor. YPG'liler içinde çok sayıda yabancı asker bulunuyor.

YPG militanı ABD'li Erwin Stran, ülkesi ile kanlı örgüt arasındaki ittifakı gün yüzüne çıkardı.