HDP'den skandal Cerablus açıklaması!

Terör örgütü PKK/PYD'nin siyasi uzantısı HDP Cerablus'un DAEŞ'ten temizlenmesi için yapılan operasyonla ilgili skandal bir açıklamada bulundu. HDP, operasyonu işgal hamlesi olarak niteledi.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 18:53
HDP’den skandal Cerablus açıklaması!

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, Özgür Suriye Ordusu'na destek vererek sabah saat 04:00'ten itibaren Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus'a "Fırat Kalkanı Operasyonu" adıyla askeri harekat başlattı.

HDP'DEN İHANET DOLU AÇIKLAMA!
12 saatte bölgenin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi sonrası HDP'yi korku sardı. Türkiye, terör örgütü YPG'nin de Fırat'ın doğusuna çekilmesi uyarısında bulundu. Bunun ardından HDP'den skandal bir açıklama geldi.

Açıklamada, "5 yıldır devam eden savaşın içine bu şekilde doğrudan giriş Türkiye açısından son derece olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Bu durum Türkiye ve Suriye halklarının çıkarına değildir" denildi.

HDP 'İŞGAL HAMLESİ' OLARAK NİTELEDİ
"Mart 2011'de Suriye'de başlayan ayaklanmalar ve sonrasında derinleşen savaş beşinci yılını geride bırakmaktadır. Bugün Türkiye'nin bir askeri müdahaleyle, işgal hamlesiyle girdiği Cerablus, 2014 Ocak ayından bu yana IŞİD'in kontrolündedir. Son haftalardaki gelişmelerle birlikte Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Minbic'i IŞİD'in elinden almasından sonra, Cerablus-Rakka arasında kurulan askeri ve lojistik destek hattının kesilmesi, aynı zamanda dış dünya ile IŞİD'in bağlantısının kopması belli çevrelerde rahatsızlık yaratmıştır."