Başbakan Yıldırım'dan sürpriz görüşme

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bugün Çankaya Köşkü'nde bir görüşme gerçekleştirdi. Akıncı'nın görüşmede, Kıbrıs Türkünün, darbe girişimine karşı olduğu ve bu kapsamda Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu belirttiği bildirildi.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 17 Ağustos 2016, 19:40
Başbakan Yıldırım’dan sürpriz görüşme

İÇİNDEKİLER

Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin yapılan açıklamada, Akıncı'nın, Kıbrıs Türkünün, darbe girişimine karşı olduğu ve bu kapsamda Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu belirttiği, "Türkiye'nin istikrar, refah ve demokrasisini hedef alan bu menfur girişimi güçlü bir şekilde kınadıklarını yinelediği" ifade edildi.

''BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ...''
Başbakan Binali Yıldırım, Akıncı'ya, 15 Temmuz'da gerçekleşen menhus darbe girişimi karşısında KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk halkının sergilemiş olduğu dayanışmayı takdirle karşıladığımızı ifade ederek, ülkemizin de KKTC'ye her konudaki desteğinin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da devam edeceğini vurguladı. Görüşmede, Ada'daki müzakerelerde gelinen son aşama ele alınmış, bu bağlamda Sayın Başbakanımız mevcut müzakere sürecinin, Ada'da adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm için son fırsat teşkil ettiğini, ülkemizin Kıbrıs Türkünün güvenlik kaygılarını giderecek, siyasi eşitliğini ve meşru haklarını teminat altına alacak bir çözümü desteklemeye devam edeceği belirtildi. Görüşmede ayrıca, önümüzdeki dönemde ülkemiz ile KKTC arasındaki işbirliğinin daha da ilerletilmesi için atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu çerçevede, Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı, ülkemiz ile KKTC arasındaki mevcut işbirliği projelerini ilerletmek ve yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam etmek konusunda mutabık kalındığı da ifade edildi.