Darbeci künyesi

Darbeciler, Hava Kuvvetleri’nin bütün komuta kademesini Moda Deniz Kulübü’ndeki düğünde derdest etti. Aralarında sadece Tuğgeneral Cemal Akyıldız, FETÖ’cü olduğunu kanıtlayan 1 doları gösterdi. Elini kolunu sallayarak dışarı çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2016 Güncelleme 30 Temmuz 2016, 01:40
Darbeci künyesi

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Hava Kuvvetleri üst düzey komuta kademesi Moda Deniz Kulübü'ndeki düğündeydi. Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Şanver'in kızının düğünü devam ederken darbeciler bir askeri helikopterle kulübün bahçesine indi ve komutanları rehin aldı. Ters kelepçe takılarak yere yatırılan komutanlar daha sonra Ankara'da Akıncı Hava Üssü'ne götürüldü.
KİMLİK KARTI NİYETİNE
Baskın ile ilgili görüntülerde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız'ın da cuntacı hainler tarafından tutuklanmaya çalışıldı. Ancak Akyıldız ne yere yatırıldı ne de kelepçelendi. Görüntülerdeki bir detay da Akyıldız'ın neden darbeciler tarafından derdest edilmediğini kanıtladı. Akyıldız darbeci askerlerin başındaki isme cebinden çıkardığı bir şeyi göstererek serbest kalıyordu. Darbe girişimi sonrası ismi darbeciler arasından yer alan ve tutuklanan Akyıldız'ın FETÖ'cü askerler arasında birbirlerini tanımalarını sağlayan '1 dolar' göstererek kendisinin de cuntacı olduğunu söylediği iddia edildi. Tuğgeneral Cemal Akyıldız bunu, darbecilere gösterince kendisine kelepçe bile takılmadı. Görüntülere göre Akyıldız bu sayede elini kolunu sallayarak ortamdan ayrıldı. Tuğgeneral Cemal Akyıldız, 16 Temmuz'da darbe girişimi soruşturmasında yakalanarak tutuklandı. OHAL kapsamında yayımlanan kararnameyle de TSK'dan ihraç edildi.



1) KİMLİK GİBİ GÖSTERDİ
Darbeciler herkesi yere yatırıp tutuklarken Cemal Akyıldız, onlara bir kağıt gösterdi.



2) DARBECİ İNCELEDİ
1 dolar olduğu anlaşılan kağıt darbecileri ikna etti.



3) SERBEST BIRAKILDI
FETÖ'cü olduğunu ispatlayan Tuğgeneral Cemal Akyıldız, elini kolunu sallayarak Moda Deniz Kulübü'nü terk etti.