Kahramanlara veda

Mardin şehitleri dün son yolculuklarına uğurlandı. Kahramanların teröristleri durdurup arkadaşlarını kurtardıkları ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2016 Güncelleme 27 Mayıs 2016, 01:00
Kahramanlara veda

İÇİNDEKİLER

Mardin'in Midyat İlçesi'nde PKK'lı teröristler önceki akşam Anıtlı Jandarma Karakolu'nu hedef aldı. Hainler, bomba yükledikleri araçla karakola saldıracaktı. Ancak Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım ile geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru bu kanlı planı ortadan kaldırdı. Hainlerle çıkan çatışmada Üstçavuş Salih Yıldırım ve korucular şehadete ulaştı.

ACI ÜSTÜNE ACI HABERLER
Şehit Astsubay Salih Yıldırım'ın acı haberi, İzmir'de Buca Kapalı Cezaevi Lojmanları'nda teknisyen olan baba Mehmet Yıldırım'ı yaktı. Henüz bekar olan Şehit Yıldırım, memleketi Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı. Korucular için ise Midyat'ın Ortaca Köyü'nde yüzlerce kişinin katıldığı bir tören yapıldı. Şehmus Boru'nun eşi Vesile Boru, Kürtçe ağıtlar yaktı. Teröre lanet yağdırdı. Şehit korucular, yan yana vatan toprağına bırakıldı. Şehitlerin acısı dinmeden dün yine kara haber geldi. Mardin Nusaybin'de hainler el yapımı patlayıcı infilak ettirdi. Polis Uğur Yıldız ile Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Öngün, şehit düştü. Tunceli'deki kalleş saldırıda da 1 askerimiz şehit oldu.