HAVa üssü

Beyaz Saray, PKK’nın Suriye kolu YPG’ye silah gönderdi. Terör seviciliği bununla sınırlı değildi. Amerikan ordusu, aralarında madalya sahibi Carlos’un da bulunduğu özel eğitimli köpeklerini bile YPG’nin hizmetine verdi. Dışişleri Sözcüsü de YPG ile işbirliği yaptıklarını itiraf etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2016 Güncelleme 25 Mayıs 2016, 01:41
HAVa üssü

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın arkasındaki küresel güç kendini belli etti. ABD, Türkiye'ye rağmen PKK'nın Suriye kolu PYD'ye "Terörist" demedi. DAEŞ ile mücadeleyi bahane ederek PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye havadan ve karadan silah gönderdi. Amerikan silahları, PKK aracılığıyla Cizre ve Sur'a gitti! Tüm bunlara rağmen Beyaz Saray, PYD/YPG'li teröristleri desteklemeye devam etti. Obama'nın temsilcisi Brett McGurk'ın ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel geçtiğimiz Cumartesi günü gizlice Kobani'ye gitti. Burada 11 saat kalıp YPG'li teröristlerle bir araya geldi. Ardından Ankara'ya geçen Votel, YPG'nin de içerisinde olduğu Rakka operasyonu için destek istedi. Ancak Türkiye'den red cevabı alıp, ülkemizi terk etti.

'İRTİBAT HALİNDE OLMAK İSTİYORUZ'
ABD'nin terör seviciliği bunlarla sınırlı değildi. Amerikan silahlarının ardından özel eğitimli köpeklerin de Kobani'ye gönderildiği belirlendi. ABD ordusunda görev yapmış onlarca bomba arama köpeği, YPG'li teröristlerin hizmetine verildi. Bunların arasında ABD'de ordusundan emekli edilen ve katıldığı başarılı operasyonlar nedeniyle 11 madalyası bulunan "Carlos" adlı bomba arama köpeği dikkat çekti. Carlos'un tam 6 aydır YPG'li teröristlerle birlikte görev aldığı kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'den ise itiraf geldi. Toner, YPG ile işbirliklerinin sürdüğünü ancak egemenlik haklarını tanımadıklarını söyledi. Amerikalı yetkililerin PYD ile görüşmesiyle ilgili de "Bu güçlerle irtibat halinde olmak istiyoruz" dedi.