İyilik yapmaya başladı

Trafik kazasında ölen Alp Ali Şen için kurulan vakıf, laboratuvar açtı. Burada ilik nakli bekleyen hastalar için testler yapılmaya başlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2016 Güncelleme 24 Mayıs 2016, 01:18
İyilik yapmaya başladı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Ali Şen'in torunu Alp Ali Şen, iki yıl önce İstanbul Şile'de ATV kazasında hayatını kaybetti. Alp, sınıf arkadaşları ve biyoloji öğretmeniyle 'Enka iyİLİK Projesi'ni başlatmıştı. 17 yaşında hayata veda eden Alp'in ailesi, oğullarının başlattığı projeyi büyütmeye karar verdi. Alp Şen Vakfı'na sağlanan bağışları bir araya getirerek İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi bünyesindeki Kemik İliği Bankası için bir laboratuvar kurdu. Kurulan Doku Tipleme ve Genetik Araştırma Laboratuvarı'nda 100-300 arasında doku tipleme analizi gerçekleştirilecek. İlik nakli bekleyen hastalar için hayati önem taşıyan laboratuvar, ilik için gerekli testlerin yapımı için imkan sağlayacak. 'İnce kumaş tipleme analizi' denilen testin de yapılacağı laboratuvar, mevcut kapasitesinin üzerinde pozitif sayıda hastaya yardımcı olabilecek. Alp'in hayallerini gerçeğe dönüştürecek olan laboratuvarın açılışı bugün yapılacak.
Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen'in torunu Alp Ali Şen, trafik kazasında hayatını kaybetmeden önce "Enka iyİLİK" projesini başlatmıştı.
Anne Begüm Şen, oğlu adına kurulan vakıfta çalıştı. Genetik Araştırma Laboratuvarı açılmasını sağladı.