Çöpü çıkar Azizim

Prof. Aziz Sançar, ilginç bir anısını paylaştı: Ödülle eve geldim, eşim, ‘çöpü çıkar Aziz’ dedi. Evet, ödüllüyüm ama hala çöpü ben çıkartıyorum...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2016 Güncelleme 24 Mayıs 2016, 01:24
Çöpü çıkar Azizim

İÇİNDEKİLER

Prof. Aziz Sancar, Nobel ödülünü kazanmadan önce de kazandıktan sonra da Orhan Pamuk gibi davranmadı. O hep 'Türkiye' özneli konuştu, birlik ve beraberlikten söz etti. Sancar, ilginç anılarını da öğrencilerle paylaştı. Nobel ödülüne kavuştuktan sonra sadece Türkiye'den değil gittiği her ülkede büyük ilgi gördüğünü belirten Sancar, "Önceden her konuda öğrencilerim fikirlerini benimle paylaşırlardı. Ancak Nobel'den sonra kendi fikirlerini söyleyemez oldular her şeye gökten inmiş gibi 'evet hocam' dediler ama eve gittiğim anda eşim "aziz çöpü dışarı çıkar" diye seslendi... Evet, ödüllü biri olarak eve gittiğimde, sevgili eşim bana çöp konusundaki görevimi hatırlattı" dedi.

ÇOK ÖZEL BİR ÇALIŞMA
İşte Sancar'ın diğer açıklamaları: Bilim yapmak için insanda merak olması lazım. Bu merak bende çok etkili aynı zamanda cumhurbaşkanımız bilime çok fazla önem veriyor. bu yüzden onu takdir ediyorum. Ankara simidini ve Aydın incirini çok seviyorum. Belki de benim en büyük zaafım bunlar. Anne babalar çocuklarına çalışmanın önemini elbette anlatmalı. Ancak çocuklara öncelikli olarak vatan sevgisini öğretmeli. Vatan sevgisi olan her çocuk, ülkenin bir adım daha büyümesi için çalışır. O nedenle, başarılı gençlik için anne ve babalara büyük iş düşüyor. Bir çalışmamız var. Hem normal hücrelerde, kanser hücrelerinde, sistemsel hücrelerde sadece onarımın değil, hasarın olduğu her noktada geliştirebiliyoruz. Bu beni bir bilim adamı olarak çok tatmin ediyor. Bu makaleyi yazma sürecindeyiz. Bir bilim adamı olarak son 10 yılda en çok bilim yönünden tatmin eden bir çalışma.

AZİZ SANCAR'A BÜYÜK ONUR
Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü'ne verildi. Sancar, "Bu benim için büyük bir onurdur, nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Umarım bu enstitüde büyük araştırmalar ve keşifler yapılır, benden daha başarılı bir insan yetişir ve onun da ismini koyarsınız" dedi.