#direnmevlüt

Basın özgürlüğü diyen Alman kanalı ZDF, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etti. Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel, kanala girmek isteyince özgürlüğü unuttu "Yasak" dedi. İçimizdeki Alman elemanlar ise ZDF'e tek kelime etmedi, Yüksel'e küfür yağdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2016 Güncelleme 12 Nisan 2016, 01:50
#direnmevlüt

İÇİNDEKİLER

Alman devlet televizyonu ZDF, basın özgürlüğü diyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında hakaret ve küfürlerle dolu yayınlar yaptı. Kanalın çalışanı Jan Böhmermann ağza alınmayacak ifadelerle dolu bir şiir okuyarak hakaretler yağdırırken, Almanlar bile bunun özgürlükle alakası olmadığını söyledi. Gurbetteki Türkler ZDF'i günlerce protesto ederken Dışişleri'nin Almanya'ya gönderdiği şikayet dosyası, Alman bilirkişiler tarafından kabul edildi. Böhmermann'ın "hakaret ve küfür" ettiğini kabul eden Alman hukukçular, terbiyesiz televizyoncunun 5 yıla kadar hapis cezası alabileceğini söyledi. Bu arada Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na küfür edenler arasına Aydın Doğan'ın Alman ortağı Axel Springer'in patronu Mattias Döpfner de katıldı. Türkiye ve Türkiye'nin seçilmiş cumhurbaşkanına hakaretler yağdıran Almanlar'a içimizdeki düşmanlardan da destek geldi.

KÜFÜRBAZLARA TEK LAF ETMEDİLER
Tüm bu olanları haberleştirmek için Alman ZDF kanalının kapısına dayanan haber müdürümüz Mevlüt Yüksel'e ise basın özgürlüğü hakkı tanınmadı. ZDF yetkilileri Yüksel'in görüntü almasını engellerken küstah tavırlar sergiledi. Tüm dünyaya basın özgürlüğü yalanları söyleyen Almanlar, konu kendilerine gelince "Buraya giremezsiniz" dedi. Yüksel'i kanalın önünden uzaklaştırmak için her yolu deneyen ZDF yöneticileri sorulan soruları da yanıtlayamadı. Bu anları görüntüleyen ve Alman ikiyüzlülüğünü ortaya koyan Mevlüt Yüksel ise içimizdeki Almanlar tarafından küfür yağmuruna tutuldu. Küfür edenlerin çoğunluğunun PKK yandaşı ve paralel yapı sempatizanı olduğu görüldü. Kendi ülkelerinin cumhurbaşkanına hakaret eden Alman devlet televizyonu ZDF'e tek kelime etmeyen Türk kitlenin, bu ikiyüzlülüğü sergileyen Mevlüt Yüksel'e ağır hakaretler etmesi ise içimizdeki yabancıları bir kez daha göstermiş oldu.

ALMAN BASINI
Alman ya'nın devlet olarak kabul ettiği hakaretler için Başbakan Angela Merkel bile özür diledi ama üst aklın Türkiye'deki maşaları bunu görmedi. Mevlüt Yüksel'in ZDF önünden yaptığı yayın ise içimizdeki Almanlar'ı rahatsız etti. Cumhuriyet, Sözcü, Taraf başta olmak üzere paralel yapıya bağlı ve PKK propagandası yapan tüm medya organları hem sosyal medyadan hem yayınları vasıtasıyla Yüksel'e hakaretler yağdırdı.



ZDF görevlileri, Mevlüt Yüksel'i içeri almadığı gibi kanal binasının önünden yayın yapmasına da müsaade etmedi.




ZDF kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretler yağdıran Jan Böhmermann'a en büyük destek Aydın Doğan'ın ortağı Mattias Döpfner'den geldi.