2010'da memur olanlar dikkat!

2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'yla atanan on binlerce kişinin memuriyeti tehlikede. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, genel kültür ve genel yetenek sınavlarının iptalini değerlendiren bölge idare mahkemesine kritik belgeler gönderdi. İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 07 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 07 Nisan 2016, 18:48
2010’da memur olanlar dikkat!

İÇİNDEKİLER

2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavının iptal edilmeyen bölümleri de, savcılık kıskacında.

Sınavdan hemen sonra, eğitim bilimleri sorularının sızdırıldığı tespit edilmiş ve sınav tekrarlanmıştı ancak o tarihlerde, genel kültür ve genel yetenek bölümlerine dokunulmamıştı.

Oysa sadece o alanlardan sınava girerek yüksek puan alan adaylar da kamu kurumlarına memur olarak atanmıştı..

A Haber'in haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, devam eden KPSS soruşturması kapsamında gidişatı doğrudan etkileyecek delil, belge ve itiraflara ulaştı...

Genel kültür ve genel yetenek sınavlarının da iptali istemini değerlendiren bölge idare mahkemesine elindeki yeni delilleri gönderdi.

Mahkemeye gönderilen belgeler arasında, YÖK Denetleme Kurulu, emniyet, jandarma ve TÜBİTAK inceleme raporları da bulunuyor..

KPSS iddianamesiyle birlikte mahkemeye sunulan TÜBİTAK raporunda, bu iki sınavın sorularının da bir şüphelinin bilgisayarında silinen hard diskte sınavdan önce bulunduğu belirtiliyor..

Hatta soruların sızdırılma tarihi olarak da 28 Haziran saat 21:00 gösteriliyor ve "binlerce adaya bir şekilde ulaştırıldığı" vurgulanıyor...

Aynı belgelerde itirafçı konumundaki iki şüphelinin ifadeleri de bölge idare mahkemesine delil olarak iletildi.

İdare Mahkemesi, eldeki yeni deliller ışığında sınavın iptali yönünde karar vermesi durumunda sınav güvenilirliği ortadan kalktığı için on binlerce memurun, memuriyeti düşürülebilecek.

Bu arada, savcılık firari konumdaki 7 şüpheli için de yakalama kararı çıkarttı.. Tutuklananlar arasında halen akademisyen olarak görev yapan ve cemaatin Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi imamı olarak bilinen bir isim de bulunuyor..

Aynı zamanda soruşturmanın kilit isimlerinden olan ve Amasya'da öğretmenlik yapan bir şüpheli polise teslim oldu.