Kılıçdaroğlu’na yargı tokadı

Kılıçdaroğlu’nun Paralel ile CHP arasındaki bağı gösteren haberi yayımlayan Takvim gazetesi hakkındaki suç duyurusuna savcılık “Haber hukuka aykırı değil” yanıtı verdi

Giriş Tarihi 05 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 05 Nisan 2016, 01:40
Kılıçdaroğlu’na yargı tokadı

İÇİNDEKİLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adına avukatı, 21 Şubat 2015'te Takvim gazetesinde ve internet sitesinde yer alan, Paralel'in hesaplarını yöneten Emre Uslu ile CHP miletvekili Umut Oran'ın Twitter üzerinden mesajlaşmalarını anlatan, "Gözlerini kan bürümüş" ve "Kanlı ittifak" başlıklı haberlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na "iftira ve hakaret" suçlamasıyla dilekçe verdi. Basın Bürosu Savcısı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Sorumlu Yazıişleri Müdürü Şefik Çalık, bir şekilde açığa çıkmış, alenileşmiş, yayılmış içeriklerin basın ve yayın kuruluşlarınca sorgular nitelikte haber konusu yapılmasının hukuka aykırı olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını savundu. Çalık, kamuoyunun yakından takip ettiği ve kamuoyu üzerinde doğrudan etkisi bulunan siyasi kişilerin her türlü olay ve eylemleriyle eleştiri konusu olmalarının hem olağan hem de basına yüklenen hak ve görevlerden olduğunu kaydetti.



KAMU BİLGİLENDİRİLDİ
Savcılık yöneltilen suçlamalara karşı haberlerin hukuka aykırı olarak kabul edilmeyeceğini kaydetti. Haberlerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de kabul ettiği gibi kamunun bilgilendirilmesi hakkı kapsamında değerlendirilebileceği "Fuat Avni" isimli açık kimlik ve adresi tespit edilemeyen kullanıcının yaptığı hakaret ve iftira suçunun bulunmadığı belirtilerek kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.