PKK yandaşları Fransız polisinden dayak yedi

Paris'teki Cizre protestosunda polis tarafından darp edilen Kürt eylemci Berivan Fırat ve Murad yaşadıklarını anlattı.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 12 Şubat 2016, 17:03
PKK yandaşları Fransız polisinden dayak yedi

İÇİNDEKİLER

TRT'nin 'Cizre'deki bir bodruma katına düzenlenen operasyonda 60 terörist öldürüldü' iddiasının ardından Paris'teki Türk büyükelçiliğinin önünde düzenlenen protestoya katılan onlarca kişi Fransız polisi tarafından darp edildi.


"FRANSA'YI BÖYLE BİLMEZDİK"
Eylemcilerden Berivan Fırat, "Polis tarafından sürüklendim, bilincimi kaybettim. Üstüm başım kan içinde uyandım. "Bunun dışında, kadınlar olarak aşağılandık. Böyle şeylerin sevdiğim, bildiğim Fransa'ya yakıştığını düşünmüyorum" dedi.

FRANSA POLİSİNDEN SERT MÜDAHALE
Cizre'de 60 kişinin öldürüldüğü' iddialarının ardından 8 Şubat'ta Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nin önünde protesto gösterisi düzenleyen gruba Fransa polisi müdahale etmiş, çıkan arbede de çok sayıda eylemci yaralanmıştı.

"GRUBA SALDIRDILAR"
Sputnik'e konuşan Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nden Berivan Fırat, Fransa polisinin kendilerine Türk Büyükelçiliği'nin önünden ayrılarak Place de Bolivie'e gitmelerini söylediğini, hareketlendiklerinde ise gruba saldırdığını anlattı.

"POLİS BENİ SÜRÜKLEDİ, BİLİNCİMİ KAYBETTİM"
"Protestocuların arasındayken birden birinin beni yakaladığını hissettim, bir polis beni sürükledi. Birkaç saniye sonra üç polis bana bir şey yapmaya çalıştı ama her şey o kadar hızlı oldu ki ne yapmaya çalıştıklarını anlamadım. Bir yerden sonra da bilincimi kaybetmişim" diyen Fırat, daha sonra yaşadıklarını da şöyle aktardı:



"ÜSTÜM BAŞIM KAN İÇİNDEYDİ"
"Uyandığımda üstüm başım kan içindeydi, pantolonum tamamen kan olmuştu. Panikledim, ne olduğunu anlayamadım ama sonra, üzerimdeki kanın bana değil, başkalarına ait olduğunu söylediler."

'TÜRKLERE 'ALIN, ONLARI SİZE GETİRDİK' DEMEK İSTEDİLER'
Kendisini korumak isteyen Murad isimli bir başka eylemcinin de polis tarafından darp edildiğini söyleyen Fırat, 25 kişinin polis tarafından gözaltına alınıp kelepçelendikten sonra elçiliğin kapısında bekletildiklerini belirtip ekledi: "Eminim bu yolla, Türk Büyükelçiliği'ne 'Onları gözaltına aldık. Alın işte, onları size getirdik' demek istediler."

"BİLDİĞİM FRANSA'YA YAKIŞMIYOR"
Polis merkezine getirildikten sonra, protokolü okumasına izin verilmediğini anlatan Fırat, "Bunun dışında, kadınlar olarak aşağılandık. Böyle şeylerin sevdiğim, bildiğim Fransa'ya yakıştığını düşünmüyorum" dedi.