Emine Erdoğan ve lider eşlerinden okul ziyareti

Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi vesilesiyle bulunduğu Antalya’da Döşemealtı Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu’nu ziyaret etti.

Giriş Tarihi 14 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 14 Kasım 2015, 19:57
Emine Erdoğan ve lider eşlerinden okul ziyareti

İÇİNDEKİLER

Beraberindeki heyette, Liderler Zirvesi için Antalya'ya gelen Güney Afrika Cumhurbaşkanı'nın eşi Tubeka Zuma, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın eşi Mehriban Aliyeva ve kızı Leyla Aliyeva, Malezya Başbakanı'nın eşi Rosmah Binti Mansor, Zimbabve Devlet Başkanı'nın eşi Grace Mugabe ve OECD Başkanı'nın eşi Lulu Gurria da yer aldı.

Her yaştan zihinsel, bedensel, işitme, görme, Otizm, konuşma ve özgün öğrenme güçlüğü çeken engellilerin eğitim gördüğü Özel Eğitim Okulu'nda, yetkililer, First Lady'lere okul hakkında özel bir sunum yaptılar. Okulu tanıtan film gösteriminin ardından öğrenciler, işaret diliyle 'Hoşgeldiniz' konuşması yaptı. Vücut perküsyonu ve piyano dinletisinden sonra Mesleki Eğitim Merkezi'nin bulunduğu blokta incelemeler yapan First Lady'ler, daha sonra sınıfları, tekstil ve mum atölyelerini gezdiler. Engelli çocukların tedavi edildiği fizyoterapi ve hidroterapi alanlarında incelemeler yaptılar.



Ziyaret sırasında Emine Erdoğan ve misafir devlet başkanlarının eşleri çocuklarla yakından ilgilendiler. Emine Erdoğan, eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veren merkez dolayısıyla yetkilileri tebrik etti. Yapılan çalışmaların önemine değindi. Bu tür eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin sayısının artması gerektiğini söyledi.

Emine Erdoğan, yapılan çalışmalarla ilgili zaman zaman First Lady'lerle sohbet etti. Ziyaretin sonunda atölyelerde çocuklar tarafından üretilen ürünler Lider Eşleri'ne takdim edildi. Emine Erdoğan da, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.



Okul ve rehabilitasyon merkezi ziyaretine Sümeyye Erdoğan, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Dışişleri Eski Bakanı ve Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu'nun yanısıra Antalya Valisi'nin ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın eşleri de katıldı.